Prazniki so za vogalom, zato že razmišljamo o praznični peki. Če imate radi oreščke in čokolado, pripravite te trikotne piškote, ki jih obožujejo skoraj vsi.
Sestavine
- 140 gramov + 160 gramov masla / margarine
- 140 gramov + 160 gramov sladkorja
- 380 gramov moke
- 2 jajci
- 2 ščepca soli
- 10 gramov + 10 gramov vaniljevega sladkorja
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 180 gramov marmelade (pomaranča, marelica)
- 200 gramov mletih mandljev (lahko tudi orehi, lešniki)
- 200 gramov grobo mletih mandljev (lahko tudi orehe, lešnike)
- 3 žlice vode
- 200 do 250 gramov čokolade
- 3 žlice rastlinskega olja
Pekač 42 x 32 cm in peki papir.
Postopek
- V skledo damo 140 gramov masla ali margarine.
- Dodamo 140 gramov sladkorja.
- Dodamo 380 gramov moke.
- Dodamo 2 jajci.
- Dodamo 2 ščepca soli.
- Dodamo 10 gramov vanilijevega sladkorja.
- Dodamo 1 čajno žličko pecilnega praška.
- Mešamo 4 do 5 minut.
- Pekač 42×32 cm obložimo s peki papirjem in nanj razporedimo testo.
- Namažemo 180 gramov marmelade (pomarančne ali marelične).
- Na srednjem ognju stopimo 160 gramov masla ali margarine.
- Dodamo 160 gramov sladkorja.
- Dodamo 10 gramov vanilijevega sladkorja.
- Mešamo, dokler se ne raztopi, vendar ne sme zavreti.
- Dodamo 200 gramov mletih mandljev.
- Dodamo 200 gramov grobo mletih mandljev.
- Uporabimo lahko tudi orehe, lešnike ali mešanico.
- Dodamo 3 do 4 žlice vode.
- Kuhamo 2 do 3 minute.
- Pustimo, da se ohladi 10 minut. Nato damo mešanico čez marmelado.
- Pečico vključimo na 170 do 180°C.
- Pečemo 30 do 35 minut pri 170 do 180°C.
- Pustimo, da se ohladi 10 minut.
- Odrežemo robove in naredimo trikotnike
- V skledo damo 200 do 250 gramov čokolade.
- Čokolado raztopimo na pari.
- Dodamo 3 žlice rastlinskega olja.
- Premešamo in robove trikotnikov pomakamo v čokolado.
- Ohladimo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Lahko najdete vseh 10 sveč na sliki?
- Piškoti s karamelo in čokolado so nekaj, kar morate pripraviti letos za praznike
- Živo drevo za božič: Kako ga izbrati in ohraniti pri življenju?
- Slastni čokoladni piškoti, recept, ki vedno navduši
- Optična iluzija: Lahko na tem lepem prizoru najdete srce v 10 sekundah?
- Božična zvezda, simbol praznikov in kako jo ohraniti pri življenju