Polnjeni šampinjoni so resnično dobra jed in v tem receptu jih pripravljamo v cvrtniku na vroč zrak! Popolno zapečeni, napolnjeni z mletim mesom in cheddar sirom ter zaključeni s hitro pripravljenim sirovim prelivom iz cheddarja. Odlični so kot predjed, lahko kosilo ali preprosto večerjo.

Video recept

Sestavine

  • 8 večjih šampinjonov
  • 8 rezin cheddar sira
  • 200 g mletega mesa
  • 100 g moke
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička sladke paprike
  • ščepec črnega popra
  • drobtine
  • olivno olje (za premaz)

Sestavine za cheddar preliv:

  • 2 žlici mleka
  • 1 čajna žlička masla
  • 2 rezini cheddar sira
  • 1 čajna žlička sriracha omake (ali druge pekoče omake)

Postopek

  1. Šampinjonom odstranimo peclje in jih očistimo.
  2. V vsak šampinjon položimo rezino sira.
  3. Nato ga dobro zapremo z mletim mesom.
  4. Šampinjone pomokamo (moko začinimo z začimbami), pomočimo v jajce in povaljamo v drobtinah.
  5. Rahlo jih premažemo z olivnim oljem.
  6. Pečemo v cvrtniku na vroč zrak 20 minut pri 180 °C.

Priprava cheddar omake:

  1. Vse sestavine damo v posodico, segrejemo v mikrovalovni pečici 10–15 sekund.
  2. Dobro premešamo, da dobimo gladek preliv.

Namig: Jed postrezite s cheddar prelivom za še več okusa. Popolna izbira za hitre obroke, ko si želite nekaj hrustljavega, topljenega in izjemno okusnega.

Recept za slastne polnjene šampinjone, pripravljene v cvrtniku na vroč zrak

PREBERITE TUDI: Kako preprečiti, da bi se šampinjoni (pre)hitro pokvarili?


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsi vidimo trikotnike – a le eden od petih lahko ugane pravilno število
Naslednji članekNovo orožje proti polžem na vrtu, ki naj bi delovalo bolje kot vsi ostali triki