Polnjeni šampinjoni so resnično dobra jed in v tem receptu jih pripravljamo v cvrtniku na vroč zrak! Popolno zapečeni, napolnjeni z mletim mesom in cheddar sirom ter zaključeni s hitro pripravljenim sirovim prelivom iz cheddarja. Odlični so kot predjed, lahko kosilo ali preprosto večerjo.
Video recept
Sestavine
- 8 večjih šampinjonov
- 8 rezin cheddar sira
- 200 g mletega mesa
- 100 g moke
- 2 jajci
- 1 čajna žlička soli
- 1 čajna žlička sladke paprike
- ščepec črnega popra
- drobtine
- olivno olje (za premaz)
Sestavine za cheddar preliv:
- 2 žlici mleka
- 1 čajna žlička masla
- 2 rezini cheddar sira
- 1 čajna žlička sriracha omake (ali druge pekoče omake)
Postopek
- Šampinjonom odstranimo peclje in jih očistimo.
- V vsak šampinjon položimo rezino sira.
- Nato ga dobro zapremo z mletim mesom.
- Šampinjone pomokamo (moko začinimo z začimbami), pomočimo v jajce in povaljamo v drobtinah.
- Rahlo jih premažemo z olivnim oljem.
- Pečemo v cvrtniku na vroč zrak 20 minut pri 180 °C.
Priprava cheddar omake:
- Vse sestavine damo v posodico, segrejemo v mikrovalovni pečici 10–15 sekund.
- Dobro premešamo, da dobimo gladek preliv.
Namig: Jed postrezite s cheddar prelivom za še več okusa. Popolna izbira za hitre obroke, ko si želite nekaj hrustljavega, topljenega in izjemno okusnega.
PREBERITE TUDI: Kako preprečiti, da bi se šampinjoni (pre)hitro pokvarili?
Zadnji prispevki
- Tako se znebite občutka krivde, ko rečete “ne”
- Recept za čokoladno pecivo s skuto in malinami – božanskega okusa
- Shranjevanje brez napak: 10 živil, ki jih večina ljudi napačno shranjuje
- Ti triki za zlaganje rjuh vam bodo prihranili živce (in prostor)
- Ta faza je zelo pomembna, če želite dober pridelek paprike
- Naredi sam: Okrasne blazine iz starih majic (brez šivanja)