Če ste ljubitelj pice s tanko in hrustljavo skorjo, vas bo ta recept popolnoma navdušil. To testo ima čudovito mehko sredico in napihnjene robove, ki so tako slastni, da boste to testo pripravljali vedno znova!

Sestavine

Za 2 pici

  • 1 1/4 skodelice tople vode
  • 1/2 žličke aktivnega suhega kvasa
  • 1 žlička medu
  • 1/2 žličke fine morske soli
  • 3 1/3 skodelice večnamenske moke (pravilno odmerjene) + nekaj za posip

Postopek

  1. V majhni skledi zmešajte toplo vodo, med in sol. Po vrhu potresite kvas in pustite stati 5 minut, nato premešajte.
  2. V veliki skledi odmerite moko in na sredini naredite jamico. Vlijte kvasno zmes in z lopatko mešajte, dokler testo ni združeno. Nato ga ročno gnetite 2 minuti (testo bo lepljivo). Skledo pokrijte s plastično folijo in pustite vzhajati na sobni temperaturi 4–5 ur, dokler se ne podvoji.
  3. Testo prestavite na pomokano površino, ga obrnite in razdelite na dva enaka dela. Vsak kos 8-krat prepognite, pri čemer robove vlečete proti sredini, kot bi zapirali knjigo. Nato vsak kos oblikujte v gladko kroglo.
  4. Prenesite ju v rahlo naoljeni skledi, pokrijte in postavite v hladilnik za najmanj 18 ur (ali največ 1 teden).
  5. Testo odstranite iz hladilnika vsaj 1 uro pred uporabo, da doseže sobno temperaturo. Pečico segrejte na 250 ˚C in postavite kamen za pico ali obrnjen pekač na sredinsko rešetko.
  6. Prenesite kos testa na pomokano površino. Nežno potapkajte po sredini testa s prsti, pri tem pa ne prebijajte mehurčkov. Testo dvignite čez členke in ga vrtite, medtem ko delate navzven, da ustvarite tanko sredico in debelejši rob.
  7. Oblikovano testo položite na pomokano površino. Namažite z omako za pico in dodajte prelive po izbiri.

Video recept

PRIPRAVITE TUDI: Pica brez testa, z bučkami je prava fantazija: Zdrav obrok, ki ga lahko jeste brez slabe vesti


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo so sobne rastline, ki simbolizirajo srečo in blaginjo
Naslednji članekUgani jed: Ali lahko uganete, katero jed smo skrili tokrat?