Odlična ideja za kosilo ali večerjo, ko želite nekaj toplega, polnega okusa in zelenjave. Nadev iz blitve, parmezana in milerama ustvari popolno sočnost, ki bo navdušila vso družino.

Sestavine

  • 8 že pečenih palačink
  • 800 g mlade blitve
  • 1 glavica čebule
  • 3 stroki česna
  • 20 g masla
  • 250 ml milerama (ali kisle smetane)
  • 50 g naribanega parmezana
  • Ščepec muškatnega oreščka
  • Sol in sveže mlet poper
  • Ekstra deviško oljčno olje

Postopek

  1. Priprava zelenjave: Blitvo temeljito operite, očistite in narežite. Čebulo nasekljajte, česen narežite na lističe.
  2. Dušenje: V segreti ponvi stopite maslo, dodajte čebulo in česen. Rahlo posolite in pražite na nizki temperaturi, dokler česen ne zadiši.
  3. Dodajanje blitve: V ponev dodajte blitvo in jo na nizki temperaturi pražite 6–7 minut, da uvene. Odstavite z ognja in pustite, da se nekoliko ohladi.
  4. Priprava nadeva: V blitvo vmešajte polovico milerama in polovico parmezana, dodajte muškatni orešček, sol in poper. Dobro premešajte.
  5. Polnjenje palačink: Vsako palačinko nadevajte z zelenjavno mešanico, zavijte in položite v pekač, ki ste ga predhodno namastili z maslom.
  6. Preliv: V skledi zmešajte preostali mileram s preostalim parmezanom in s to zmesjo premažite palačinke v pekaču.
  7. Peka: Pekač postavite v pečico, segreto na 180 °C, in pecite približno 20 minut, da se vrh rahlo zapeče.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za slastne čokoladne palačinke


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTako preprečiti praske na steklenih kuhalnih ploščah
Naslednji članekNihanja temperature povzročajo stres pri rastlinah, kako jim pomagati?