Na raznih praznovanjih nikoli ne manjka dobro pecivo. Ponavadi na krožnikih najdemo breskvice, ruske kape in različna peciva, rezana na koščke, med njimi tudi medeno pito.
Sestavine
- 40 ml mleka
- 150 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 150 g masla
- 1 jajce
- 80 g medu
- 2 g cimeta
- 500 g gladke moke
- 10 g sode bikarbone
Krema:
- 100 g gladke moke
- 200 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 500 ml mleka
- 200 g masla sobne temperature
Postopek
- Najprej pripravimo biskvite.
- V lonec damo mleko, sladkor, jajce, maslo, med, vanilijev sladkor in cimet. Vse mešamo na ognju in kuhamo še 5 minut, ko zavre.
- Moko in sodo bikarbono damo v skledo in prilijemo ohlajeno zmes. Dobro premešamo in vmesimo gladko testo.
- Naredimo 20 x 30 cm velike pravokotnike iz peki papirja.
- Testo razdelimo na 4 enake dele.
- Razvaljamo na velikost pekača, damo v pekač in prepikamo z vilico.
- Pečemo 10 minut na 180 stopinjah.
- V skledo damo moko, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo malo mleka in premešamo, da ni grudic.
- Preostanek mleka damo na ogenj in zavremo. Ko zavre, prilijemo zmes in kuhamo, da se krema zgosti. Počakamo, da se ohladi.
- Penasto umešamo maslo in po žlicah dodamo kremo ter znova dobro premešamo.
- Kremo razdelimo na 3 dele.
- Na vsak biskvit namažemo kremo in pokrijemo z drugim biskvitom. Ponavljamo, dokler ne zmanjka sestavin.
- Ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu.