Na raznih praznovanjih nikoli ne manjka dobro pecivo. Ponavadi na krožnikih najdemo breskvice, ruske kape in različna peciva, rezana na koščke, med njimi tudi medeno pito.

Sestavine

  • 40 ml mleka
  • 150 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 150 g masla
  • 1 jajce
  • 80 g medu
  • 2 g cimeta
  • 500 g gladke moke
  • 10 g sode bikarbone

Krema:

  • 100 g gladke moke
  • 200 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 500 ml mleka
  • 200 g masla sobne temperature

Postopek

  • Najprej pripravimo biskvite.
  • V lonec damo mleko, sladkor, jajce, maslo, med, vanilijev sladkor in cimet. Vse mešamo na ognju in kuhamo še 5 minut, ko zavre.
  • Moko in sodo bikarbono damo v skledo in prilijemo ohlajeno zmes. Dobro premešamo in vmesimo gladko testo.
  • Naredimo 20 x 30 cm velike pravokotnike iz peki papirja.
  • Testo razdelimo na 4 enake dele.
  • Razvaljamo na velikost pekača, damo v pekač in prepikamo z vilico.
  • Pečemo 10 minut na 180 stopinjah.
  • V skledo damo moko, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo malo mleka in premešamo, da ni grudic.
  • Preostanek mleka damo na ogenj in zavremo. Ko zavre, prilijemo zmes in kuhamo, da se krema zgosti. Počakamo, da se ohladi.
  • Penasto umešamo maslo in po žlicah dodamo kremo ter znova dobro premešamo.
  • Kremo razdelimo na 3 dele.
  • Na vsak biskvit namažemo kremo in pokrijemo z drugim biskvitom. Ponavljamo, dokler ne zmanjka sestavin.
  • Ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako gojiti borovnice v lončkih ali posodah
Naslednji članek3 pogoste vrtnarske napake, ki škodujejo okolju