Solata iz kuhanih jajc je odlična izbira, ko potrebujete hranljiv obrok, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah. Kuhana jajca so bogata z beljakovinami, hkrati pa so cenovno dostopna in vsestranska sestavina. S kombinacijo jogurta, majoneze in gorčice dobite okusen in kremast preliv, ki bo solato naredil še bolj privlačno. Postrežete jo lahko kot samostojno jed, v sendviču, tortilji ali kot prilogo k sveži solati.

Sestavine

  • 3 jajca
  • 50 g jogurta
  • 1 žlica majoneze
  • 1 steblo zelene
  • ½ čajne žličke gorčice
  • ½ čebule
  • Sol in poper po okusu

Priprava

  1. Pripravite trdo kuhana jajca. Jajca kuhajte v vroči vodi 10 do 12 minut. Ko so kuhana, jih olupite in narežite na manjše kose.
  2. Čebulo in steblo zelene drobno nasekljajte ter ju zmešajte s koščki kuhanih jajc.
  3. V veliki skledi zmešajte jogurt, majonezo, gorčico, sol in poper, da dobite kremast preliv.
  4. V skledo z omako dodajte narezana jajca, zeleno in čebulo ter vse skupaj dobro premešajte.
  5. Solato lahko zaužijete takoj ali pa jo pred serviranjem ohladite v hladilniku, da se okusi povežejo.

Recept: Zdravo kosilo za manj kot 2 € in pripravljeno v trenutku


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako očarati goste na prvi pogled? Nekaj ​​nasvetov za dekoracijo predprostora ali hodnika
Naslednji članekS tem trikom bodo vaše fuge znova zasijale – za manj kot 2 €