Ti mali piščančji grižljaji so okusen hrustljav prigrizek, ki ga zlahka pripravimo. Potrebujemo zgolj nekaj osnovnih sestavin in naša predjed je hitro pripravljena.
Sestavine:
– 4 fileji piščančjih prsi brez kože in kosti
– ½ skodelice repičnega olja
– 2 žlici limetinega soka
– 2 žlici Siracha čilijeve omake
– cca. 400 gramov slanine
– skodelica rjavega sladkorja
Navodila:
1. Zmešajte repičino olje, limetin sok in Siracha omako in mešanico vlijte v plastično vrečko
2. Narežite piščanca na kocke (velike dobre 2 cm) in jih dodajte v vrečko. Ko so vsi koščki piščanca v vrečki, obrnite vrečko, da oblijete piščanca z marinado in dajte vrečko v hladilnik za približno 1 uro. Po pol ure jo obrnite na drugo stran.
3. Vzemite slanino in vsako rezino razrežite na tri dele. Slanino ovijte okoli piščanca in jo zataknite z zobotrebcem.
4. Piščanca, ovitega s slanino, pomočite v sladkor in pripravite pomaščen pekač. Če si želite, da je vaš piščanec še posebej pekoč, ga pomočite v Siracha omako, preden ga pomočite v sladkor.
5. Pecite na 180 stopinjah 30-35 min. Po tem času rahlo odprite vrata pečice in pecite tako dolgo, da se slanina hrustljavo zapeče. Koščke vsake par minut obrnite, da se ne zažgejo.
Sama sem to pekla na zgornji mrežici 9 minut, piščanca pa sem vmes obrnila trikrat. Bodite pazljivi, saj se pečice med seboj razlikujejo in se hrana kaj hitro lahko zažge.
Zadnji prispevki
- Recept za vrhunsko torto s kokosom in malinami
- Metoda sejanja, ki vam bo prihranila ogromno časa
- Optična iluzija: Vsi vidimo žival, kaj pa obraz ženske? Ga vidite?
- Recept za enostavno juho s krompirjem in grahom
- Torta s čokolado in banano, odlična sladica za vsako priložnost
- 5 nenavadnih vrtnarskih nasvetov, ki so resnično uporabni