Redkvica je hitro rastoča zelenjava , ki je zaradi kratke rastne dobe pripravljena za žetev tri do pet tednov po setvi, odvisno od sorte, podnebnih razmer in načina pridelave.
Listi so užitni, bogati z vitamini in minerali in se pogosto uporabljajo v solatah ali kot okras. Redkvice z listi so lahko prednost, saj poudarijo svežino izdelka, vendar zahteva bolj previdno ravnanje, da ostanejo listi zeleni in čvrsti. Po drugi strani pa se redkvice brez listov lažje shranijo in imajo daljši rok trajanja.
Redkev temeljito operemo, da odstranimo vso umazanijo s površine korenin, nato pa jo posušimo, da preprečimo gnitje. Lahko jih shranimo v plastične vrečke, votle škatle ali košare, pri čemer poskrbite za dobro zračenje, da ohranite svežino.
PREBERITE TUDI: Koristi za zdravje, ki jih vsebuje redkev
Zadnji prispevki
- Velikonočna pogača, mehka kot puter
- Kako s prstov spraviti barvo za pirhe?
- Več kot 10 idej za barvanje pirhov
- To je vsestranska rastlina, ki so jo nabirale že naše babice in je izjemno zdravilna
- Čiščenje pred prazniki: To so stvari v vašem domu, ki jih gostje najprej opazijo
- Recept za šunko v testu, velikonočna jed, ki ne sme manjkati na praznični mizi