Velika noč brez jajc preprosto ne gre! Polnjena jajčka so odlična in elegantna izbira, ki popestrijo praznično mizo ter prinesejo okusno spremembo v tradicionalni velikonočni jedilnik.

Sestavine

Sestavine (za 18–20 polovic jajčk):

  • 12 večjih jajc (po 50–55 g v lupini, iz hladilnika)

Za nadev:

  • 2 žlički gorčice
  • 2 žlički Tabasco omake ali druge pikantne omake
  • 1 žlička belega kisa
  • 2 žlički majoneze
  • ¼ zvrhane žličke soli (če uporabljate fino namizno sol, količino prepolovite)
  • 50 g hladnega masla, narezanega na koščke velikosti približno 1 cm

Za dekoracijo:

  • mleta sladka ali dimljena paprika
  • 1 žlica drobno sesekljanega drobnjaka

Postopek

  1. Zavrite vodo, previdno položite jajca v vrelo vodo in kuhajte 10 minut. Prvih 6 minut kuhanja vsakih 60 sekund rahlo premešajte vodo, da ostanejo rumenjaki lepo v sredini.
  2. Jajca odcedite in jih olupite v posodi s hladno vodo.
  3. Olupljena jajca prepolovite po dolžini in rumenjake previdno odstranite.
  4. Rumenjake s paličnim mešalnikom ali multipraktikom zmiksajte skupaj z vsemi sestavinami za nadev, razen masla.
  5. Ko dobite gladko zmes, postopoma dodajajte koščke hladnega masla in ponovno zmiksajte, dokler ne nastane svilnato kremast nadev.
  6. Z nadevom napolnite polovice beljakov, nato jajčka posujte s papriko in drobnjakom.
  7. Postrezite takoj ali hranite v hladilniku do postrežbe.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Velikonočni zajčki iz testa
Naslednji članekIdeja, kako pobarvati pirhe v roza tonih