Bliža se Velika noč, praznik upanja, veselja, pisanih pirhov, potic, hrena … Bliža pa se tudi čas lupljenja pirhov, ki so za mnoge prava nočna mora.
Kuhana jajca je namreč, če ne poznate tega trika, težko olupiti in mnogi med lupljenjem tudi uničijo njihovo obliko. Tega je sedaj konec, saj smo našli trik, ki bo poskrbel, da se bo jajce olupilo skoraj v enem koraku.
Kako hitro olupiti kuhana jajca?
Naslednjič, ko boste kuhali jajca, poskusite to preprosto metodo, ki olajša lupljenje in zagotavlja popolno teksturo.
- Jajca položite v lonec s hladno vodo, tako da jih prekrije za 1–2 cm.
- Vodo zavrite na močnem ognju, nato lonec odstavite in pustite jajca stati 8–12 minut (glede na velikost in željeno trdoto).
- Pripravite ledeno kopel – dovolj vode, da bodo jajca popolnoma potopljena.
- Kuhana jajca s penovko prenesite v ledeno kopel in jih tam pustite 2 minuti.
- Nato jih za 10 sekund potopite v vrelo vodo, preden jih dokončno odstranite in ohladite.
- Ko so dovolj hladna za rokovanje, jih nežno udarite ob pult, povaljajte med dlanmi in olupite – lupina bo odstopila brez težav!
Ta trik pomaga sprostiti membrano med lupino in beljakom, kar naredi lupljenje izjemno enostavno.
Zadnji prispevki
- Velikonočna pogača, mehka kot puter
- Kako s prstov spraviti barvo za pirhe?
- Več kot 10 idej za barvanje pirhov
- To je vsestranska rastlina, ki so jo nabirale že naše babice in je izjemno zdravilna
- Čiščenje pred prazniki: To so stvari v vašem domu, ki jih gostje najprej opazijo
- Recept za šunko v testu, velikonočna jed, ki ne sme manjkati na praznični mizi