Včasih je življenje monotono, a vaši obroki nikoli ne bi smeli biti dolgočasni! Prebudite svoje brbončice s to začinjeno testeninsko jedjo, ki vas bo napolnila z okusom in energijo.
Sestavine
Za testenine:
- 1 žlica soli
- 2 skodelici testenin (penne)
Za omako:
- 4 žlice olivnega olja
- 2 žlici masla
- 4 stroki česna (drobnje sesekljani)
- 1 čajna žlička čilijevih kosmičev
- 1 majhna čebula (drobno sesekljana)
- ½ skodelice paradižnikove mezge
- 1 skodelica sladke smetane
- ¼ čajne žličke soli
- 1 čajna žlička mešanih zelišč
- ½ čajne žličke mletega črnega popra
- ½ skodelice naribanega parmezana
Za okrasitev:
- čilijevi kosmiči
- sesekljan koriander
Postopek
- V velik lonec nalijemo vodo in jo zavremo.
- Dodamo 1 žlico soli in 2 skodelici testenin.
- Testenine kuhamo 8–10 minut (ali po navodilih na embalaži) ter občasno premešamo.
- Preden odlijemo vodo, shranimo 1 skodelico vode od kuhanja testenin.
- Testenine odcedimo in jih speremo pod hladno vodo, da ustavimo kuhanje. Postavimo na stran.
- V velik lonec na srednji temperaturi dodamo olivno olje in maslo ter ju segrejemo, da se maslo stopi.
- Dodamo sesekljan česen in čilijeve kosmiče ter pražimo približno 1 minuto, da česen zadiši.
- V lonec stresemo drobno sesekljano čebulo in jo pražimo 2–3 minute, da postane mehka.
- Vmešamo paradižnikovo mezgo in kuhamo še 2–3 minute, da se okusi povežejo.
- Prilijemo sladko smetano in dobro premešamo, da dobimo gladko omako.
- Začinimo s soljo, mešanimi zelišči in črnim poprom ter dobro premešamo.
- Dodamo malo prihranjene vode od testenin, premešamo in pustimo omako rahlo vreti.
- V omako vmešamo nariban parmezan in mešamo, dokler se ne stopi.
- Če je omaka pregosta, postopoma dodajamo prihranjeno vodo od testenin.
- Dodamo kuhane testenine in jih dobro premešamo, da se enakomerno obložijo z omako.
- Testenine serviramo na krožnik.
- Posujemo jih s čilijevimi kosmiči, sesekljanim koriandrom in po želji še malo naribanega parmezana.
- Takoj postrežemo in uživamo v popolni harmoniji okusov!
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Testenine z brokolijem in orehi – zanimiva in odlična kombinacija
Zadnji prispevki
- Velikonočna pogača, mehka kot puter
- Kako s prstov spraviti barvo za pirhe?
- Več kot 10 idej za barvanje pirhov
- To je vsestranska rastlina, ki so jo nabirale že naše babice in je izjemno zdravilna
- Čiščenje pred prazniki: To so stvari v vašem domu, ki jih gostje najprej opazijo
- Recept za šunko v testu, velikonočna jed, ki ne sme manjkati na praznični mizi