Zrezki iz puranjega mesa v neustavljivi omaki z gobami so zagotovo kosilo, ki nas nikoli ne pusti ravnodušne. Za prilogo naredite
Meso je super mehko in ga režemo z vilicami, noža ne rabimo.
Sestavine
- 500 g puranjega fileja
- pisani poper
- sol
- tekoča vegeta
- olivno olje
- čebula
- šampinjoni
- jušna osnova
- peteršilj
- sojina omaka
- smetana za kuhanje
- paradižnikov koncentrat
Postopek
- Puranje prsi narežemo na zrezke in jih razdrobimo s kladivom.
- Za marinado uporabimo: pisani poper, sol, tekočo mešanico začimb, olivno olje.
- Meso premažemo z marinado in do uporabe pustimo v hladilniku.
- Meso pražimo 10 minut, nato ga vzamemo ven in v isti posodi pražimo čebulo 5 minut.
- Gobe narežemo na večje kose in dodamo v ponev. Pražimo 10 minut in začinimo s sojino omako.
- Začinimo po okusu in damo meso nazaj. Zalijemo z osnovo in vse skupaj dušimo 15 minut. Dodali bomo še paradižnikov koncentrat.
- Na koncu dodamo peteršilj in smetano za kuhanje. Pustimo kuhati še 2 minuti in naši puranji šnicle so pripravljeni.