Zrezki iz puranjega mesa v neustavljivi omaki z gobami so zagotovo kosilo, ki nas nikoli ne pusti ravnodušne. Za prilogo naredite

Meso je super mehko in ga režemo z vilicami, noža ne rabimo.

Sestavine

  • 500 g puranjega fileja
  • pisani poper
  • sol
  • tekoča vegeta
  • olivno olje
  • čebula
  • šampinjoni
  • jušna osnova
  • peteršilj
  • sojina omaka
  • smetana za kuhanje
  • paradižnikov koncentrat

Postopek

  • Puranje prsi narežemo na zrezke in jih razdrobimo s kladivom.
  • Za marinado uporabimo: pisani poper, sol, tekočo mešanico začimb, olivno olje.
  • Meso premažemo z marinado in do uporabe pustimo v hladilniku.
  • Meso pražimo 10 minut, nato ga vzamemo ven in v isti posodi pražimo čebulo 5 minut.
  • Gobe narežemo na večje kose in dodamo v ponev. Pražimo 10 minut in začinimo s sojino omako.
  • Začinimo po okusu in damo meso nazaj. Zalijemo z osnovo in vse skupaj dušimo 15 minut. Dodali bomo še paradižnikov koncentrat.
  • Na koncu dodamo peteršilj in smetano za kuhanje. Pustimo kuhati še 2 minuti in naši puranji šnicle so pripravljeni.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekZnak visokega holesterola, ki ga lahko opazimo na stopalih
Naslednji članekDo kdaj in kje v Sloveniji rastejo najboljše užitne gobe?