Če imate radi kokos, pripravite Raffaelo kroglice, nato pa še spodnjo torto, ki je narejena posebej za ljubitelje. Priprava je enostavna in ne potrebujete pečice, saj se ne peče.
Sestavine
- Podlaga:
- 200 g mletih čokoladnih piškotov
- 100 g stopljenega masla
- Krema:
- 400 g sladke smetane
- 1 vanilijev sladkor
- 1 vrečka instant želatine
- 50 g stopljene bele čokolade
- 35 g naribanega kokosa
- Glazura:
- 100 g temne čokolade
- 20 g sončničnega olja
Postopek
- Piškote zmešamo z maslom in vtisnemo na dno modela.
- Postavimo v hladilnik, da se strdi.
- Sladko smetano zmešamo z vanilijevim sladkorjem. Dodamo instant želatino in nadaljujemo z mešanjem.
- Dodamo stopljeno čokolado in mešamo, dokler se ne poveže.
- Vmešamo kokos.
- Kremo prestavimo v model, zgladimo in postavimo v hladilnik.
- Čokolado raztopimo in ji dodamo olje.
- Zmešamo do gladkega in prelijemo čez smetano.
- Potresemo z naribanim kokosom.
- Postavimo v hladilnik, da se strdi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56
- Če boste na teraso ali balkon posadili te rastline, boste odgnali sršene in ose
- Pizza rolice, pečene v cvrtniku na vroč zrak