Cimetove rolice so klasična sladica, ki prinaša toplino in spomin na zimo. Pripravljeni so z mehkim testom in bogatim cimetovim nadevom ter zaključeni s sladko glazuro iz kremnega sira. Ta recept bo idealen za sladek trenutek ob skodelici kave ali čaja.

Sestavine

Testo

  • 500 g moke
  • 270 ml mleka
  • 60 g stopljenega masla
  • 50 g sladkorja

Nadev

  • 2 žlici sladkorja
  • 1 čajna žlička cimeta

Glazura

  • 100 g kremnega sira
  • 50 g sladkorja
  • 1 žlica smetane za stepanje

Postopek

  1. V malo toplega mleka dodamo kvas in žličko sladkorja ter pustimo, da se aktivira.
  2. Vse ostale sestavine zmešamo in dodamo aktiviran kvas. Zamesimo voljno testo in ga pustimo vzhajati eno uro.
  3. Ko testo naraste, ga razvaljamo in premažemo z mešanico sladkorja in cimeta. Previdno zvijemo v velik zavitek in narežemo na posamezne zvitke s pomočjo vrvice.
  4. Zvitke položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v pečici, segreti na 170 °C, približno pol ure.
  5. Za glazuro zmešamo sladkor in kremni sir ter dodamo žlico stepene smetane. Končane cimetove zvitke premažemo z glazuro.

Recept za cimetove rolice, ki jih vsi obožujemo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČe imate težave z napihnjenostjo, vam bo ta preprost trik pomagal
Naslednji članekRecept: Martinova pojedina, ki bo navdušila vsakogar