Izdelava mandljev v čokoladi je preprost in prijeten postopek. Z le peščico sestavin in nekaj osnovne kuhinjske opreme lahko ustvarite okusno poslastico, ki je popolna za vsako priložnost.
Sestavine
Za pripravo čokoladnih mandljev boste potrebovali naslednje sestavine:
- 100 g mandljev (3/4 skodelice)
- 2 žlici sladkorja v prahu
- Temna ali mlečna čokolada
- 1 čajna žlička mešanice božičnih začimb
- 1 žlica vanilijevega ekstrakta
- Po želji: 1 žlica češnjevega likerja
- 80 g sladkorja v prahu za posipanje
Postopek
- Pečico segrejte na 160 °C.
- Mandlje položite na pekač in jih pečete v ogreti pečici 10 minut.
- Medtem ko se mandlji pražijo, v mikrovalovni pečici na 750 W za 1 minuto stopite temno ali mlečno čokolado. Pazite, da čokolado razdelite na enake koščke, da zagotovite enakomerno taljenje.
- Stopljeni čokoladi dodajte 1 čajno žličko mešanice božičnih začimb in 1 žlico ekstrakta vanilije. Dodate lahko tudi 1 žlico češnjevega likerja za prigrizek za odrasle.
- Sestavine mešajte, dokler se dobro ne povežejo.
- Ko so mandlji praženi, jih prelijte s stopljeno čokolado in mešajte, dokler niso vsi mandlji dobro preliti.
- Po želji: če imate raje slajši okus, dodajte 80 g sladkorja v prahu neposredno čokoladnim mandljem. Posodo pretresite ali pokrijte s pokrovom, da se sladkor enakomerno porazdeli.
- S čokolado oblite mandlje pustite počivati 30 minut, preden jih pohrustate.
- S čokolado oblite mandlje postrezite kot prigrizek ali pa jih zapakirajte v nepredušne posode za darilo.
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Imate visok IQ, če v 10 sekundah najdete mačka na sliki
- Ideja za kosilo, ki je hitro pripravljeno in zelo okusno
- Slabi sosedje na vrtu: Obvezno se izogibajte tem petim kombinacijam
- Recept: Vložena mlada čebula, odlična priloga k žaru, sendvičem in narezkom
- Optična iluzija: Vsi vidimo skale, ljudje z visokim IQ-jem pa najdejo tudi žival
- Recept za zloženko s krompirjem in rižem