Mlinci so odlična priloga, ki se izvrstno poda k pečenemu piščancu ali katerikoli drugi jedi. Pripravite jih sami doma in nikoli več jih ne boste kupili.

Sestavine

  • 250 g navadne moke
  • 250 g ostre moke
  • 3 jajca
  • 1 čajna žlička soli
  • 30 ml belega vina
  • 100 ml tople vode

Postopek

  1. V skledi zmešamo obe vrsti moke, dodamo sol, jajca in vino ter začnemo mešati.
  2. Postopoma dodajamo vodo. Pazite, da ne dodate vse vode takoj. Pustite približno 20 ml, saj morda ne boste potrebovali vsega. Odvisno je od vrste moke, ki jo uporabljate, zato se lahko zgodi, da je ta količina prevelika in testo premehko.
  3. Ko se testo lepo poveže, ga preložimo na delovno površino in z rokami dobro pregnetemo, da postane gladko in voljno na otip.
  4. Pripravimo velik prt iz blaga.
  5. Testo narežemo na manjše kose, vsak kos sploščimo z rokami, prepognemo na pol, nato pa še enkrat sploščimo z rokami. Nato ga večkrat spustimo skozi strojček za testenine, dokler ni tanek 2 mm. Če stroja nimate, testo razvaljajte z valjarjem, dokler ni dovolj tanko.
  6. Položimo na prt iz blaga. Prt iz blaga bo posrkal odvečno vlago iz testa, zato se bodo mlinci hitreje posušili in spekli. Pustite jih stati vsaj 30 minut.
  7. Zložimo na pekače obložene s peki papirjem in pečemo v pečici ogreti na 220*C 10-15 minut. Mlinci so hitro pripravljeni, zato pazite, da se ne zažgejo.
  8. Ko dobijo lepo svetlo rjavkasto barvo in ko se mestoma lepo napihnejo in dobijo tiste prepoznavne ‘krogce’, jih vzamemo ven, ohladimo in do uporabe spravimo v platnene vrečke.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Stavimo, da ne najdete konja na sliki v 10 sekundah
Naslednji članekČe boste kuhinjske krpe namočili v to tekočino, bodo vsi madeži izginili