Če si želite pripraviti sladico, ki bo enostavna in zelo okusna. Potem ste prišli na pravo mesto. Tale sladice ne zahteva posebnih sestavin, niti znanja. Pa še pečice ne boste potrebovali.
Sestavine
- 3 banane
- 20 g masla
- 1 žlica sladkorja
Za testo:
- 1 jajce
- 50 g sladkorja
- 8 g vanilijevega sladkorja
- 50 ml olja
- 100 ml mleka
- 130 g moke
- 20 g grenkega kakava
- 8 g pecilnega praška
Postopek
- Začnite tako, da banane prerežete na pol.
- Na srednjem ognju v ponvi stopite 20 gramov masla.
- Dodajte 1 žlico izbranega sladkorja (rjavega ali belega).
- Nenehno mešajte, dokler se zmes ne spremeni v karamelo.
- V karamelo dodate banane, nato ponev odstavite z ognja.
- V ločeni posodi stepite 1 jajce in 50 gramov sladkorja, dokler se dobro ne združita.
- Postopoma primešajte 50 ml rastlinskega olja, nato pa 100 ml mleka.
- Vmešajte 8 gramov vanilijevega sladkorja, da vlijete blag okus vanilije.
- Presejte 130 gramov moke, 20 gramov kakava v prahu in 8 gramov pecilnega praška ter mešajte, dokler testo ni gladko in brez grudic.
- Pripravljeno maso prelijete čez karamelizirane banane v pekaču.
- Ponev pokrijete, postavite nazaj na kuhalno ploščo na nizek do zmeren ogenj.
- Pustite približno 20 do 25 minut, proti koncu preverite.
- Pecivo je pripravljeno, ko je vrh suh na dotik.