Kmalu se bodo pričeli prazniki, ko bo v naših hišah dišalo po piškotih, čokoladnih, cimetovih, medenjakih … vseh vrst piškotov se bo peklo. Če še niste preizkusili dvojno čokoladnih kukijev – potem jih morate za praznike! Gostje bodo navdušeni, če jih bo kaj ostalo za njih, seveda.

Sestavine

125 g moke
40 g kakava v prahu
100 g sladkorja
110 g rjavega sladkorja
1 čajna žlička ekstrakta vanilije
1 čajna žlička pecilnega praška
80 g masla
1 jajce
1 rumenjak
175 g čokoladnih kapljic (diskov)

Postopek

Pečico segrejte na 180 °C. Moko in kakav v prahu presejte skupaj s pecilnim praškom v večjo skledo. Zmešajte, dokler se dobro ne poveže. Nato v skledo dodajte rjavi sladkor in granulirani sladkor ter skupaj zmešajte. Stopite maslo in ga dodajte sladkorju. Mešajte, dokler ne postane puhasto. Dodajte jajce in rumenjak ter mešajte, dokler ne nastanejo zračni mehurčki. Tej mešanici dodamo vanilijo.
Sestavite mokre in suhe sestavine, da dobite testo, temu pa dodajte čokoladne kapljice.
S kepico za sladoled izmerite testo v kroglice in jih položite na obložen pekač, oddaljene med seboj vsaj dva centimetra.
9–11 minut jih pecite v pečici, preden jih postrežete naj se ohladijo.

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako lahko razumemo pojem ‘socialna distanca’, o katerem se toliko govori
Naslednji članekKako postopati, če pride vaš telefon v stik z vodo