Pričel se je najlepši mesec v letu – december. Naravo je prekrila rahla snežna odeja, ulice so okrašene in po domovih že diši po praznični peki. Mame in babice so zavihale rokave in se lotile peke piškotov. Receptov je neštešto in težko je izbrati le eno vrsto piškotov, a vaniljevi in orehovi piškoti ne smejo manjkati. Izbrskali smo recept za obe vrsti in jih pripravili tudi sami – božanski so, kar stopijo se v ustih.

Sestavine vanilijevi piškoti (rogljički)

  • 400 g moke
  • 250 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vanilijev sladkor
  • sladkor v prahu
  • 2 vanilijeva sladkorja

Priprava vanilijevi piškoti (rogljički)

Moko, maslo, sladkor v prahu in vaniljev sladkor zgnetemo v testo, ki ga pustimo počivati v hladilniku dobre pol ure. Ko je dovolj “uležano”, iz njega oblikujemo rogljičke v obliki lunice in jih polagamo na pekač. Pečemo 20 minut na 180-200 stopinjah. Še vroče povaljamo v mešanici sladkorja v prahu in vanilijevega sladkorja.

Božična peka: Vanilijevi in orehovi piškoti (rogljički)

Sestavine orehovi piškoti (rogljički)

  • 25 dag masla
  • 35 dag moke
  • 10 dag sladkorja
  • 10 dag zmletih orehov
  • 1 jajce

Priprava orehovi piškoti (rogljički)

Postopek je isti kot pri vanilijevih piškotih, le da dodamo še zmlete orehe. Pečemo 20 minut pri 200 stopinjah. Povaljamo v mletem sladkorju z vanilijevim sladkorjem, ko so pečeni in jih postrežemo.

Potrebujete še kakšen recept v prazničnem času?
Oglejte si jih tukaj >>


Zadnji prispevki

Prejšnji članek10 idej za praznične nohte
Naslednji članekNatečaj za naj hišne ljubljenčke je zaključen. Preverite zmagovalce