Bučke so znana zdrava zelenjava, ki jo priporočajo številni strokovnjaki, zato bi bilo koristno, če bi jih uživali pogosteje. Ste kdaj pomislili, da bi jih pripravili kot alternativo krompirčku? Ko jih povaljate v drobtinah in hrustljavo spečete, bodo zunaj hrustljave, znotraj pa še vedno sočne.

Sestavine

  • 2 srednji bučki
  • 180 g koruzne moke
  • 200 ml mleka
  • 250 g drobtin
  • 100 g parmezana
  • 1 žlica mešanice začimb
  • 1 žlica mlete sladke paprike
  • nekaj česna v prahu
  • sol
  • poper

Postopek

  • Pečico dobro segrejte in pekač, v katerem jih boste pekli, obložite s peki papirjem.
  • Vsako bučko olupimo in prerežemo na pol po dolgem in nato še po širini. Iz vsake narežemo palčke, podobne ocvrtemu krompirčku. Pustimo, da odteče voda.
  • V skledi zmešamo moko in mleko. Zmes naj bo malo redkejša kot za palačinke. Po potrebi, če je gosta, dodamo še mleko.
  • V drugi skledi zmešamo parmezan, suhe začimbe, drobtine, česen v prahu, papriko, sol in poper. Vsako bučkino palčko najprej pomočimo v mleko in moko, nato pa še v skledo s suhimi sestavinami. Ko jih razporedite po pekaču, jih poškropite z malo olja.
  • Pečemo približno 15 minut, dokler ne vidimo, da so dobile lepo rdečkasto zlato barvo in ocenimo, da so hrustljave. Če vam uspe, ne bi bilo slabo, da jih obrnete v pekaču, da se enakomerno spečejo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNenavadna optična iluzija: Razvozlajte skrivnost in preštejte živali
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #20