Pečen krompir iz pečice je odličen, ker ne vsebuje toliko maščobe kot pečen krompirček v olju in je zelo dobrega okusa. Velikokrat se zgodi, da so naša pričakovanja velika in nas krompir, ki ga pripravimo v pečici razočara, saj se zmehča in skorjica ni prav nič hrustljava. Toda, če poznate naslednji trik, bo tudi vaš krompir iz pečice hrustljav in bo dosegel vsa vaša pričakovanja.

Poglejmo, kako pripraviti krompir iz pečice, da bo ostal hrustljav

Za en pekač potrebujete:

    • 1,0 kg krompirja
    • 14 g soli ali več po okusu
    • 1/4 čajne žličke sode bikarbone
    • 1⁄4 skodelice maščobe, slanine ali oljčnega olja
    • Sveže mleti črni poper

Postopek:

  1. Krompir operite in olupite. Izogibajte se uporabi rdečega krompirja, saj v njem ni dovolj škroba, da bi lahko hrustljal.
  2. Pečico segrejte na 200 °C in krompir narežite na 5,1 cm velike kose. Medtem ko se pečica segreva, krompir narežemo na velike kose. Velika površina omogoča, da postane krompir še posebej hrustljav.
  3. Narezan krompir dajte v velik lonec in zalijte s toliko hladne vode, da ga prekrijete. Nato dodajte 1 žlico soli in 1/4 čajne žličke sode bikarbone.  Soda bikarbona zviša pH vode, tako da zunanjost krompirja razpade. Zaradi tega je mehkejši in bolj škrobnat, kar mu pomaga, da bolj hrusta.
  4. Obrnite gorilnik na visoko in vodo zavrite. Nato zmanjšajte gorilnik na srednjo temperaturo, da voda nežno brbota. Odkrit krompir kuhajte toliko časa, da se začne mehčati.
  5. V umivalnik postavite odcejalnik in vanj previdno stresite krompir, da voda odteče. Nato dajte krompir v veliko skledo in pustite stati nekaj minut, da nekaj vlage izhlapi.
  6. Primite skledo in jo močno stresajte sem ter tja, da krompir udarja drug ob drugega. Stresajte, dokler robovi niso hrapavi. Nato vmešajte 1 ⁄ 4 skodelice  maščobe.
  7. Vzamemo pekač z robom in vanj damo krompir. Nato krompir razporedimo tako, da se ne dotika, ter ga potresemo s soljo in poprom.
  8. Krompir pečemo 35 do 40 minut in ga na polovici časa obrnemo.
Tako pripravite hrustjav pečen krompir v pečici
Priprava je malo bolj zahtevna, a vredna vsake minute.

Trik 1: Postrezite takoj

Krompir postrezite takoj, ko ga vzamete iz pečice. Na žalost se tudi najbolj hrustljav krompir začne mehčati, ko se ohladi. Poskusite razporediti obrok tako, da bo krompir zadnja stvar, ki jo vzamete iz pečice in postavite na mizo.

Trik 2: Specite pod funkcijo žara

Včasih boste morda na koncu dobili krompir, ki ne bo preveč hrustljav, a ne skrbite. Krompir razporedite po pekaču in ga za 2 ali 3 minute potisnite pod grelec pečice, da zunanjost porjavi in ​​postane hrustljava.

NE SPREGLEJTE: Dve stvari, ki ju ne bi smeli početi pri pripravi pire krompirja


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: To je najboljši tiramisu, kar ga boste kdaj jedli
Naslednji članekRecept: Cvetačna pica, ki je tako dobra, da klasične ne boste hoteli več jesti