Cvetača je okusna zelenjava, ki bi se pogosteje morala znajti na naših krožnikih. Če jo boste tako pripravili, jo bodo jedli tudi tisti, ki je sicer ne marajo.
Sestavine
- 1,3 kg cvetače
- 150 g panko drobtin
- 1 strok česna
- 100 g moke
- 3 jajca
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 čajna žlička italijanskih zelišč
- 2 žlički peteršilja
- 50 g naribanega parmezana
- Sol + poper
Pomaka (neobvezno):
- 200 g kisle smetane
- 100 g jogurta
Postopek
- Cvetačo očistimo in narežemo na cvetke.
- Skuhamo jo v osoljeni vodi. Ko se malo zmehča, jo odstavimo iz ognja in precedimo.
- V drobtine stisnemo strok česna in dodamo olivno olje, začimbe, parmezan in peteršilj.
- Dobro premešamo.
- Jajca razžvrkljamo.
- Cvetke najprej pomakamo v moko, nato v jajce in na koncu še v drobtine.
- Cvetačo damo v pekač na peki papir in pečemo približno 15 minut na 180 stopinjah.
- Naredimo pomako iz jogurta in kisle smetane, soli in popra ter limoninega soka.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56
- Če boste na teraso ali balkon posadili te rastline, boste odgnali sršene in ose
- Pizza rolice, pečene v cvrtniku na vroč zrak