Cvetača je okusna zelenjava, ki bi se pogosteje morala znajti na naših krožnikih. Če jo boste tako pripravili, jo bodo jedli tudi tisti, ki je sicer ne marajo.

Sestavine

  • 1,3 kg cvetače
  • 150 g panko drobtin
  • 1 strok česna
  • 100 g moke
  • 3 jajca
  • 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 čajna žlička italijanskih zelišč
  • 2 žlički peteršilja
  • 50 g naribanega parmezana
  • Sol + poper

Pomaka (neobvezno):

  • 200 g kisle smetane
  • 100 g jogurta

Postopek

  1. Cvetačo očistimo in narežemo na cvetke.
  2. Skuhamo jo v osoljeni vodi. Ko se malo zmehča, jo odstavimo iz ognja in precedimo.
  3. V drobtine stisnemo strok česna in dodamo olivno olje, začimbe, parmezan in peteršilj.
  4. Dobro premešamo.
  5. Jajca razžvrkljamo.
  6. Cvetke najprej pomakamo v moko, nato v jajce in na koncu še v drobtine.
  7. Cvetačo damo v pekač na peki papir in pečemo približno 15 minut na 180 stopinjah.
  8. Naredimo pomako iz jogurta in kisle smetane, soli in popra ter limoninega soka.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNe zavrzite kartonskih škatel, vse to lahko naredite iz njih
Naslednji članekOptična iluzija: Stavimo, da ne najdete tretjega obraza na sliki v 15 sekundah