Ta jed s piščancem združuje bogate okuse italijanske kuhinje. Z nežnim piščancem, sočno paradižnikovo omako, slanimi inčuni, kaperami ter aromatičnimi olivami bo zagotovo postala ena vaših priljubljenih. Priprava je preprosta in jed je pripravljena v manj kot eni uri, zato je idealna za hitro, a okusno kosilo.
Sestavine
- 4 piščančje prsi brez kosti in kože (približno 700 g)
- 2 žlici olivnega olja
- 2 žlici masla (razdeljeno)
- 1 majhna rjava čebula, drobno sesekljana
- 2 stroka česna, nasekljana
- 1 pločevinka (400 g) paradižnika
- 180 ml suhega belega vina
- 120 g razpolovljenih črnih oliv brez koščic
- 2 žlici opranih kaper
- 4 fileji inčunov, narezani na kocke
- 2 žlički svežega ali 1 žlička posušenega origana
- ½ žličke rdečih čilijevih kosmičev
- Sol in poper po okusu
- Svež peteršilj, sesekljan, za okras
Postopek
- Piščančje prsi na obeh straneh začinite s soljo in poprom.
- V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejte olivno olje. Dodajte piščančje prsi in jih na vsaki strani pecite, dokler ne postanejo zlato rjave.
- Dodajte 1 žlico masla, zmanjšajte temperaturo in kuhajte, dokler piščanec ni skoraj pečen. Piščanca odstranite iz ponve in ga postavite na toplo mesto.
- V isto ponev dodajte preostalo žlico masla, sesekljano čebulo, origano in kosmiče rdečega čilija. Kuhajte približno 2 minuti, dokler čebula ne postane mehka in prosojna.
- Dodajte nasekljan česen in kuhajte še 30 sekund, nato pa prilijte belo vino in dodajte narezane inčune. Z žlico jih zmečkajte, da se raztopijo v omaki.
- Dodajte paradižnik in premešajte, da se sestavine združijo. Pustite omako, da nežno vre približno 5 minut, da se okusi prepojijo.
- V omako vmešajte razpolovljene črne olive in oprane kapre. Kuhajte še 5 minut, da se omaka zgosti in se okusi povežejo. Po potrebi prilagodite sol in poper.
- Piščančje prsi vrnite v ponev in jih prelijte z omako. Pokrijte in pustite, da se piščanec v omaki duši še približno 5 minut oziroma dokler ni popolnoma kuhan.
Video recept
Zadnji prispevki
- Bananin kruh, ki se od klasičnega razlikuje po tem, da je veliko bolj sočen in slasten
- Ta stvar, ki jo imate doma in ni kis, bo v dveh minutah raztopila vodni kamen
- Jabolka v testu, sladica, ki vas bo spomnila na otroštvo
- Optična iluzija: Na tej sliki je skrita mačka, ki jo opazi le 1 od 10 ljudi, bo vam uspelo?
- Slasten brezglutenski limonin kolač
- To je nasvet, ki ga za čiščenje pralnega stroja ne smete upoštevati