V hladnejših dneh se nič ne prileže bolj, kot kakšna dobra in bogata juha. Tokrat vam predstavljamo recept za bogato piščančjo juho z rižem in ogromno zelenjave, da vas fino pogreje in očara s svojim okusom.

Sestavine

  • 30 ml olivnega olja
  • 450 gramov piščančjih beder brez kosti in kože
  • 1 rumena čebula, drobno sesekljana
  • 3 srednje veliki korenčki, narezani na kocke
  • 2 stebla zelene, narezane na kocke
  • 3 stroki česna, mleti
  • 220 g šampinjonov
  • 150 gramov riža
  • 30 g večnamenske moke
  • 10 skodelic piščančje juhe
  • 2 čajni žlički soli
  • 0,25 čajne žličke črnega popra
  •  0,5 čajne žličke posušenih listov timijana
  • 0,5 čajne žličke posušenega origana
  • 200 ml smetane za kuhanje

Postopek

  1. Začnite tako, da v velik lonec dodate oljčno olje in segrejete na srednje visoko.
  2. Nato dodajte sesekljana piščančja stegna. In pecite, dokler ni piščanec popolnoma kuhan.
  3. Dodajte 1 drobno sesekljano rumeno čebulo, 3 srednje velike na kocke narezane korenčke, 2 na kocke narezani stebli zelene in 3 sesekljane stroke česna. Pražite, dokler čebula ne postekleni.
  4. Nato dodajte gobe in jih mešajte približno 3-4 minute, dokler se ne zmehčajo.
  5. Nato dodajte 3/4 skodelice poljubne mešanice riža. Nato dodajte 1/4 skodelice večnamenske moke. Mešajte približno 1 minuto.
  6. Zdaj prilijte 10 skodelic piščančje juhe in pustite, da se riž na srednjem ognju duši približno 40 minut ali dokler ni popolnoma kuhan.
  7. Nato začinite z 1 čajno žličko soli , 1/4 čajne žličke črnega popra, 1/2 čajne žličke posušenih listov timijana in 1/2 čajne žličke posušenega origana.
  8. Prilijte 1 skodelico smetane in pustite, da juha še zadnjič zavre.

Slastna piščančja juha z rižem in tono zelenjave, da fino pogreje v hladnih dneh


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Najdite skrito mačko na sliki v 15 sekundah
Naslednji članekVse, kar morate vedeti o zamrzovanju sira