V hladnejših dneh se nič ne prileže bolj, kot kakšna dobra in bogata juha. Tokrat vam predstavljamo recept za bogato piščančjo juho z rižem in ogromno zelenjave, da vas fino pogreje in očara s svojim okusom.
Sestavine
- 30 ml olivnega olja
- 450 gramov piščančjih beder brez kosti in kože
- 1 rumena čebula, drobno sesekljana
- 3 srednje veliki korenčki, narezani na kocke
- 2 stebla zelene, narezane na kocke
- 3 stroki česna, mleti
- 220 g šampinjonov
- 150 gramov riža
- 30 g večnamenske moke
- 10 skodelic piščančje juhe
- 2 čajni žlički soli
- 0,25 čajne žličke črnega popra
- 0,5 čajne žličke posušenih listov timijana
- 0,5 čajne žličke posušenega origana
- 200 ml smetane za kuhanje
Postopek
- Začnite tako, da v velik lonec dodate oljčno olje in segrejete na srednje visoko.
- Nato dodajte sesekljana piščančja stegna. In pecite, dokler ni piščanec popolnoma kuhan.
- Dodajte 1 drobno sesekljano rumeno čebulo, 3 srednje velike na kocke narezane korenčke, 2 na kocke narezani stebli zelene in 3 sesekljane stroke česna. Pražite, dokler čebula ne postekleni.
- Nato dodajte gobe in jih mešajte približno 3-4 minute, dokler se ne zmehčajo.
- Nato dodajte 3/4 skodelice poljubne mešanice riža. Nato dodajte 1/4 skodelice večnamenske moke. Mešajte približno 1 minuto.
- Zdaj prilijte 10 skodelic piščančje juhe in pustite, da se riž na srednjem ognju duši približno 40 minut ali dokler ni popolnoma kuhan.
- Nato začinite z 1 čajno žličko soli , 1/4 čajne žličke črnega popra, 1/2 čajne žličke posušenih listov timijana in 1/2 čajne žličke posušenega origana.
- Prilijte 1 skodelico smetane in pustite, da juha še zadnjič zavre.
Zadnji prispevki
- Kako s prstov spraviti barvo za pirhe?
- Več kot 10 idej za barvanje pirhov
- To je vsestranska rastlina, ki so jo nabirale že naše babice in je izjemno zdravilna
- Čiščenje pred prazniki: To so stvari v vašem domu, ki jih gostje najprej opazijo
- Recept za šunko v testu, velikonočna jed, ki ne sme manjkati na praznični mizi
- Vse več vrtnarjev opušča okopavanje in to je razlog