Ta piščančja enolončnica združuje sočne piščančje kose s pisano papriko in aromatičnimi začimbami v bogati paradižnikovi omaki. Priprava je enostavna in je idealna za družinska kosila ali večerje. Postrezite jo z rižem in sezonsko solato za popoln obrok.
Pripravljena je v kuhalniku, a če ga nimate, bo odlična tudi iz litoželeznega lonca ali kar navadnega lonca.
Sestavine (za 4 osebe):
- 4 piščančja bedra
- 4 piščančje krače
- 400 g rdeče, zelene in rumene paprike
- 300 ml pasirane paradižnikove omake
- 150 ml belega vina
- 100 ml vode
- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- 3 žlice moke
- Sol, poper, origano, majaron
- 2 žlici olivnega olja
Priprava
- Piščančje bedra in krače začinite s soljo in poprom. Po želji lahko kračam tudi odstranite kosti. Vse kose mesa povaljajte v moki, da so enakomerno obloženi.
- Papriko in čebulo narežite na trakove, česen pa sesekljajte na drobno.
- Vklopite kuhalnik in v posodo dodajte olivno olje. Segrejte ga.
- Na segreto olje položite piščančje kose in jih popecite z vseh strani. Ker je mesa veliko, to storite v dveh delih. Popečeno meso odstranite in postavite na stran.
- V isto posodo dodajte narezano čebulo in jo popražite do zlato rjave barve. Nato dodajte belo vino in pustite, da nekaj minut vre.
- Dodajte narezano papriko in po nekaj minutah še pasirano paradižnikovo omako ter vodo. Po okusu začinite z origanom, majaronom, soljo in poprom. V posodo vrnite popečene piščančje kose.
- Kuhajte pod pritiskom, dokler meso ni popolnoma mehko in se omaka lepo zgosti. Vaš kuhalnik vas bo obvestil, ko bo jed pripravljena za serviranje.
- Jed postrezite z dušenim ali kuhanim rižem in sezonsko solato.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Samo 2 % ljudi najde skrito skledico na sliki, ste med njimi?
- Recept za kremasto jabolčno pito, ki vas bo pustila brez besed
- Kako se znebiti pršic na telesu, v hiši in iz postelje?
- Recept za odličen čebulni kruh
- Optična iluzija: Vaš vid je odličen, če najdete skritega zajčka v 10 sekundah
- Je pametno spati v nogavicah? To smo izvedeli