Ta piščančja enolončnica združuje sočne piščančje kose s pisano papriko in aromatičnimi začimbami v bogati paradižnikovi omaki. Priprava je enostavna in je idealna za družinska kosila ali večerje. Postrezite jo z rižem in sezonsko solato za popoln obrok.

Pripravljena je v kuhalniku, a če ga nimate, bo odlična tudi iz litoželeznega lonca ali kar navadnega lonca.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 4 piščančja bedra
  • 4 piščančje krače
  • 400 g rdeče, zelene in rumene paprike
  • 300 ml pasirane paradižnikove omake
  • 150 ml belega vina
  • 100 ml vode
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice moke
  • Sol, poper, origano, majaron
  • 2 žlici olivnega olja

Priprava

  1. Piščančje bedra in krače začinite s soljo in poprom. Po želji lahko kračam tudi odstranite kosti. Vse kose mesa povaljajte v moki, da so enakomerno obloženi.
  2. Papriko in čebulo narežite na trakove, česen pa sesekljajte na drobno.
  3. Vklopite kuhalnik in v posodo dodajte olivno olje. Segrejte ga.
  4. Na segreto olje položite piščančje kose in jih popecite z vseh strani. Ker je mesa veliko, to storite v dveh delih. Popečeno meso odstranite in postavite na stran.
  5. V isto posodo dodajte narezano čebulo in jo popražite do zlato rjave barve. Nato dodajte belo vino in pustite, da nekaj minut vre.
  6. Dodajte narezano papriko in po nekaj minutah še pasirano paradižnikovo omako ter vodo. Po okusu začinite z origanom, majaronom, soljo in poprom. V posodo vrnite popečene piščančje kose.
  7. Kuhajte pod pritiskom, dokler meso ni popolnoma mehko in se omaka lepo zgosti. Vaš kuhalnik vas bo obvestil, ko bo jed pripravljena za serviranje.
  8. Jed postrezite z dušenim ali kuhanim rižem in sezonsko solato.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsi vidimo pohodnika, a na sliki je še en obraz
Naslednji članekTo je najboljša metoda za shranjevanje kumar