Raffaello kroglice so ena tistih sladic, ki z enim samim ugrizom pričarajo praznično razpoloženje. Njihova mehka notranjost, nežna sladkost in izrazit kokosov okus navdušujejo otroke in odrasle, domača različica pa ima še poseben čar – ker vemo, iz česa je narejena.
Domače Raffaello kroglice lahko pripravite iz zgolj treh sestavin, brez peke in brez zapletenih postopkov. Primerne so za praznike, obiske ali kadar si preprosto zaželite nekaj sladkega in rahlega.
Sestavine
• 250 g kokosove moke
• 1 konzerva kondenziranega mleka (395 g)
• 40 g mandljev
Postopek
• V večjo skledo stresite kokosovo moko in jo prelijte s kondenziranim mlekom.
• Vse skupaj dobro premešajte z lopatko ali žlico, dokler ne dobite enakomerne, rahlo lepljive mase.
• Posodo pokrijte in maso pustite počivati približno 10 minut, da se lepo strdi.
• Mandlje za nekaj minut pokuhajte v vreli vodi, nato jih odcedite in olupite. Posušite jih s papirnato brisačo.
• Iz kokosove mase oblikujte majhne kroglice. V sredino vsake vtisnite po en mandelj.
• Kroglice povaljajte še v dodatni kokosovi moki, da dobijo značilno “raffaelo” podobo.
• Shranite jih v hladilniku, da se nekoliko utrdijo – tako bodo še bolj kompaktne in osvežujoče.
Video recept
Izvirne Raffaello praline je leta 1990 lansiralo italijansko podjetje Ferrero kot lažjo in “poletno” alternativo klasičnim Ferrero Rocher kroglicam – brez čokolade in s poudarkom na kokosu.
















































