Krompir je ključna sestavina v naši kuhinji zaradi svoje hranljivosti, priljubljenosti med vsemi starostmi in vsestranske uporabe. Obstajajo različni triki, ki lahko izboljšajo vaše krompirjeve jedi. Odkrili vam bomo, kako skuhati krompir, da bo njegov okus popoln.
Kakšen je trik za idealno kuhan krompir?
Ena od pomembnih sestavin, ki je vedno pri roki, je kis – ne glede na to, ali gre za vinskega ali jabolčnega. Kis ni uporaben samo za solate in za čiščenje, ampak tudi izboljša vaš krompir.
Krompir z visoko vsebnostjo škroba je odličen za pire, medtem ko je trši krompir, z voskasto teksturo, primeren za pečenje ali pripravo pomfrija. Kuhati ga morate 30 minut, po prvih 15 minutah kuhanja pa dodajte sol in malo kisa.
Kis ustvari na površini krompirja tanko lupinico, ki mu pomaga ohraniti obliko med kuhanjem. Uporabite lahko kateri koli kis, a pazite, da ga ne dodate preveč, da ne bo krompir grenak. Dovolj je ena čajna žlička na 4 do 5 krompirjev. pH kisa namreč ohranja pektin v krompirju, kar preprečuje njegovo razpadanje.
Alternativno lahko uporabite limonin sok, ki krompirju doda intenzivnejši okus. Poskusite, saj je krompir z limoninim sokom odlična kombinacija.
Zadnji prispevki
- Valentinova optična iluzija: Kako hitro opazite zlomljeno srce na sliki?
- Kremna cvetačna juha, ki bo všeč vsakomur
- Se spodobi, da pošljete sporočilo bivšemu za valentinovo
- Kaj se zgodi, če pogosto jeste krofe
- Hitreje za kosilo ne gre: Testenine s kremnim sirom
- Kako si lahko pomagate ob kronični utrujenosti