Vsemogočni in slasten čokoladni sufle, saj veste … pravijo, da če osvojite to jed, potem ste dober kuhar, ampak če imate pravi recept in dobra navodila, je priprava zelo enostavna.
Sestavine
- 1/2 skodelice temnih čokoladnih koščkov
- 2 žlici mleka
- 1/4 žličke vanilijevega ekstrakta
- 2 jajci
- 1/4 žličke morske soli
- 1/4 skodelice sladkorja
- ekstra deviško oljčno olje za mazanje
Postopek
- Pečico predhodno segrejte na 190 C.
- Lonec do polovice napolnite z vodo in ga segrejte na močnem ognju, ko zavre, na vrh postavite skledo, dodajte 1/2 skodelice koščkov temne čokolade, 2 žlici mleka in 1/4 žličke vanilijevega ekstrakta, začnite mešati sestavine v posodi, dokler se čokolada ne stopi (približno 2-3 minute), posodo odstavite z ognja in še 30 sekund mešajte stopljeno čokolado, odstavite.
- Zgrabite 2 veliki jajci sobne temperature, rumenjake ločite v eno skledo in beljake v drugo, nato dodajte rumenjake čokoladni omaki in mešajte, dokler se dobro ne povežejo.
- Beljake in 1/4 žličke morske soli dodamo v električni mešalnik, z nastavkom za stepanje beljake stepamo na nizki hitrosti 2 minuti, nato jih dvignemo na srednjo hitrost in začnemo počasi vlivati 1 /4 skodelice belega sladkorja, nato ga stepite na srednje visoki hitrosti in stepajte beljake v trd sneg (približno 4-5 minut).
- V čokoladno osnovo dodamo 1/3 stepenih beljakov in zmešamo, nato dodamo še preostanek stepenih beljakov in nežno primešamo čokoladni osnovi, da se vse dobro poveže.
- Namastite 3 posodice za sufleje z ekstra deviškim španskim oljčnim oljem, s čopičem poskrbite, da boste namastili celotno površje, nato pa vsakega premažite z rahlo plastjo belega sladkorja naokoli, sladkor vam bo pomagal.
- Čokoladno zmes enakomerno porazdelite v 3 posodice, pri čemer pazite, da na vrhu pustite vsaj nekaj centimetrov prostora.
- Dajte v pečico med 20-25 minutami ali dokler vrhovi niso popolnoma peče.ni
- Potresemo s sladkorjem v prahu in takoj postrežemo.