Še malo in vrtovi se bodo bohotili z bučkami. Ravno bučke so ena izmed zelenjavnih rastlin, ki ponavadi bogato obrodijo. Celo tako močno, da se kmalu začnemo spraševati, kaj bi z njimi naredili. Pripravite jih lahko na mnogo načinov, a nam so še vedno najljubše polnjene bučke.

Sestavine

  • 2 bučki
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 majhna čebula
  • 1 korenček
  • 1 palčka zelene
  • 4 stroki česna
  • 1 žlička sladke dimljene paprike
  • 1/2 žličke posušenega timijana
  • 400 g konzervirane paradižnikove omake
  • 400 g konzerviranih paradižnikov, narezanih na kocke
  • 1 skodelica drobno naribanega sira
  • pest drobno sesekljanega svežega peteršilja
  • ščepec morske soli
  • črni poper
  • ščepec belega sladkorja

Postopek

  • Odrežite 1,25 cm z vsakega konca bučk, nato vsako bučko po dolžini prerežite na pol, z žlico izdolbite meso in pustite rob na koncih, notranjost vsake bučke začinite z morsko sol in nato dodajte bučke čez rešetko s prerezano stranjo navzdol in nekaj papirnatih brisač pod njimi.
  • Medtem segrejte veliko ponev na srednjem ognju in dodajte 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja.
  • Po nekaj minutah dodamo na drobno narezano čebulo, na drobno narezano palčko zelene, na drobno narezano korenje (olupljeno) in na drobno narezan česen, zelenjavo sproti mešamo z olivnim oljem.
  • Ko je zelenjava rahlo prepražena, približno 3 minute, dodajte 1 žličko sladke dimljene paprike in 1/2 žličke posušenega timijana, na hitro premešajte, nato dodajte paradižnikovo omako iz pločevinke in paradižnike iz pločevinke (odcejene), začinite z morsko soljo, črnim poprom in ščepcem belega sladkorja, zmešajte skupaj, nato znižajte na majhen ogenj in zavrite.
  • Medtem ko paradižnikova omaka vre, se pomaknite nazaj k bučkam, notranjost vsake bučke osušite s papirnatimi brisačkami, nato pa jih položite v pekač, obložen s peki papirjem, vse v enem sloju in s prerezano stranjo navzgor.
  • Ko je paradižnikova omaka vrela 10 minut in se je zgostila, jo odstavite z ognja.
  • Vsako bučko napolnite s paradižnikovo omako, dodajte čim več, vendar ne da bi se omaka prelila iz bučke, nato pa čez vsako bučko drobno naribajte malo sira.
  • Dajte v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj.
  • Ko se sir popolnoma stopi in dobi rahlo zlato skorjo, približno 12 minut, vzemite iz pečice, pustite bučke nekaj minut počivati, nato jih preložite v servirni krožnik in potresite s svežim peteršiljem.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekLe 2 % ljudi lahko opazi psa na ilustraciji v manj kot 7 sekundah
Naslednji članekEnostaven recept za čokoladni sufle (uspel vam bo)