Pustite, da se vaša kuhinja zadiši po čudovitem vonju govedine. Ta okusen recept vam prinaša pristen spomin na šolske dni, ko so nam kuharice pripravile govejo enolončnico za malico.
Sestavine
- 500 g goveje pleče ali vratu
- korenček
- čebula
- gomoj zelene
- česen
- krompir
- govejo kocko
- paradižnikova mezga 1 žlica
- 100 g graha
- začimbe: sol, poper, suhe začimbe, rdeča paprika
Postopek
- Na oljčnem olju pražimo čebulo in česen 5 minut.
- Dodamo sesekljan gomolj zelene in korenček, pražimo še 5 minut.
- Meso narežemo na kocke, le malo posolimo in dodamo v ponev, zmešamo z zelenjavo, dodamo 1 govejo kocko in vse skupaj še malo posolimo. Med mešanjem dušimo nekaj minut.
- Dodamo krompir in 1 žlico paradižnikove mezge, pokrijemo in dušimo 15 minut na srednji temperaturi. Občasno premešamo.
- Začnemo postopek kuhanja. Dodamo 1 liter vode in kuhamo najmanj 60 minut pri nizki temperaturi. Po možnosti dlje. Po potrebi lahko dodamo vodo.
- Po 60 minutah dodamo grah, kuhamo še 20 minut.
- Na koncu dodamo še začimbe, pustimo 5 minut, da se začimbe povežejo in naša enolončnica je pripravljena.