Pustite, da se vaša kuhinja zadiši po čudovitem vonju govedine. Ta okusen recept vam prinaša pristen spomin na šolske dni, ko so nam kuharice pripravile govejo enolončnico za malico.

Sestavine

  • 500 g goveje pleče ali vratu
  • korenček
  • čebula
  • gomoj zelene
  • česen
  • krompir
  • govejo kocko
  • paradižnikova mezga 1 žlica
  • 100 g graha
  • začimbe: sol, poper, suhe začimbe, rdeča paprika

Postopek

  • Na oljčnem olju pražimo čebulo in česen 5 minut.
  • Dodamo sesekljan gomolj zelene in korenček, pražimo še 5 minut.
  • Meso narežemo na kocke, le malo posolimo in dodamo v ponev, zmešamo z zelenjavo, dodamo 1 govejo kocko in vse skupaj še malo posolimo. Med mešanjem dušimo nekaj minut.
  • Dodamo krompir in 1 žlico paradižnikove mezge, pokrijemo in dušimo 15 minut na srednji temperaturi. Občasno premešamo.
  • Začnemo postopek kuhanja. Dodamo 1 liter vode in kuhamo najmanj 60 minut pri nizki temperaturi. Po možnosti dlje. Po potrebi lahko dodamo vodo.
  • Po 60 minutah dodamo grah, kuhamo še 20 minut.
  • Na koncu dodamo še začimbe, pustimo 5 minut, da se začimbe povežejo in naša enolončnica je pripravljena.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek3 načini, s katerimi boste porabili manj časa za čiščenje kopalnice
Naslednji članekRecept: Čokoladne kroglice z banano in kokosom