Ko iščete preprost in hkrati osvežujoč recept za kosilo, je ta jed z njoki, grahom, limono in meto odlična izbira. Njoki so že sami po sebi čudovita osnova za različne kombinacije okusov, tokrat pa jih bomo združili z nežnim grahom, osvežujočo limono in aromatično meto.

Sestavine

  • 500 g njokov
  • 250 g graha
  • 100 g parmezana
  • 2 stroka česna
  • 1/2 limone (sok in naribana lupinica)
  • 5 g mete
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici masla
  • 200 ml piščančje jušne osnove
  • 1/2 žličke mlete čili paprike
  • malo soli
  • malo popra

Priprava

  1. Priprava sestavin:
    • Česen in metine liste drobno nasekljajte.
    • Limono prepolovite, iz ene polovice iztisnite sok in naribajte lupinico.
  2. Praženje njokov:
    • V ponvi segrejte oljčno olje in eno žlico masla na srednji temperaturi.
    • Dodajte njoke in jih pražite, dokler ne postanejo hrustljavi, približno 5 minut.
  3. Priprava graha:
    • Grah odmrznite v veliki skledi z vročo vodo za približno 2 minuti, nato ga odcedite in rahlo pretlačite s tlačilko za krompir.
  4. Dodajanje sestavin v ponev:
    • K njokom v ponvi dodajte nasekljan česen in jih pražite približno 2 minuti.
    • Dodajte piščančjo jušno osnovo in pretlačen grah, dobro premešajte in kuhajte približno 3 minute.
  5. Zaključek jedi:
    • V ponev dodajte malo parmezana, premešajte in zmanjšajte temperaturo.
    • Dodajte preostalo žlico masla, limonin sok in limonino lupinico ter začinite s soljo, poprom in čilijem.
    • Posujte z nasekljano meto in preostalim parmezanom.

, Enostavno in hitro kosilo: Njoki z grahom, parmezanom in limono


Zadnji prispevki

Prejšnji članekŠtiri stvari, ki vas bodo osrečile v pokoju, pa ne stanejo nič
Naslednji članekRecept za osvežujočo sladico z okusom po gin in toniku