Juha je popolna izbira za manjši obrok ali kot okusno predjed k večjemu kosilu. Priprava je hitra in preprosta, kar je idealno za hladne dni, ko si želite nekaj toplega in hranljivega.

Sestavina

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1/2 sesekljane čebule
  • 2 stroka česna
  • 400 g narezanih paradižnikov v pločevinki
  • 1 lovorjev list
  • 800 ml zelenjavne osnove (iz kocke)
  • 60 g majhnih testenin
  • 250 g belega fižola
  • 150 g grobo natrgane sveže špinače ali 2-3 kocke zamrznjene špinače
  • Nariban sir za posip

Postopek

  1. V jušnem loncu na zmernem ognju segrejemo olivno olje, dodamo čebulo in česen ter pražimo, da posteklenita.
  2. Dodamo narezan paradižnik in lovorjev list, premešamo in na kratko pokuhamo (1-2 minuti, če je paradižnik iz konzerve, in 5-7 minut, če je svež). Prilijemo zelenjavno osnovo in pustimo, da juha zavre.
  3. Dodamo testenine, zmanjšamo ogenj in kuhamo 10-12 minut oziroma dokler se testenine ne zmehčajo.
  4. Vmešamo fižol in špinačo ter kuhamo, dokler špinača ne oveni. Odstranimo lovorjev list.
  5. Juho postrežemo potreseno z naribanim sirom in z rezino polnozrnatega kruha.

Fižolova juha s špinačo in paradižnikom, odličen hiter obrok


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vaš vid je odličen, če opazite rumen avto, ki je obtičal v prometu
Naslednji članekTo je pet grozljivih napak, ki jih lahko storite pri opremljanju doma