V poletnem času nam ni preveč prijetno stati pred štedilnikom in vihteti kuhalnico, še posebej, kadar je tako vroče kot v teh dneh. Danes vam predstavljamo okusen recept, ki je pripravljen v pečici in vam ne bo vzel veliko časa. Jed lahko uporabite kot omako za testenine, prilogo ali s popečenimi kruhki.

Sestavine

  • 200  feta sira
  • 450 g zrelih paradižnikov
  • 1 majhna rdeča čebula
  • 1 rdeča koničasta paprika
  • 1 dolga zelena čili paprika
  • 1 čajna žlička posušenega origana
  • čilijevi kosmiči
  • ekstra deviško olivno olje
  • sol in sveže mlet črni poper

Postopek

  1. Pečico segrejte na 220 °C.
  2. Zrel paradižnik narežete na debele rezine in odstavite.
  3. Rdečo papriko in zeleni čili narežete na rezine in odstavite.
  4. Rdečo čebulo narežete na tanke rezine in odstavite.
  5. Feta sir prerežete na pol in nato vsako polovico še enkrat na pol.
  6. Začnite zlagati paradižnik, papriko, čebulo in zeleni čili v namaščen pekač.
  7. Začinite z origanom, čilijem, soljo in sveže mletim črnim poprom. Ne uporabljajte preveč soli, saj je feta v slanici že zelo soljena.
  8. Dodate dobro kapljico oljčnega olja.
  9. Po vrhu razporedite rezine feta sira.
  10. Feto potresete s preostalimi paradižniki, papriko, čebulo in zelenim čilijem.
  11. Ponovno začinite z origanom, čilijem, nekaj soli in sveže mletim črnim poprom.
  12. Ponovno dodajte dobro kapljico oljčnega olja.
  13. Pecite 35-40 minut, dokler feta ni mehka in zelenjava mehka.
  14. Dodajte nekaj svežega timijana za okus in barvo ter postrezite s hrustljavim kruhom ali kot prilogo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo čudežno čistilo za kopalnico lahko naredite sami in z njim bo vse zasijalo ter čudovito dišalo
Naslednji članekUganka: Imate izjemen vid, če lahko najdete 10 razlik na sliki