Ta sladica združuje sočna jabolka, vanilijev puding in hrustljave petit kekse, obložena s puhasto smetano.

Sestavine

  • 1,5 l vode
  • 10 žlic sladkorja
  • 1 kg jabolk
  • 3 vanilijevi pudingi
  • Petit keks (za dno pekača)
  • Smetana (za premaz)

Postopek

  1. Jabolka operite, olupite in narežite na koščke.
  2. V večji lonec vlijte 1,5 litra vode in dodajte 9 žlic sladkorja ter narezana jabolka. Kuhajte 5 minut, da se jabolka zmehčajo.
  3. Medtem ko čakate, da jabolka zavrejo, pripravite puding: v manjši skledi zmešajte 3 vanilijeve pudinge, 1 žlico sladkorja in 100 ml vode.
  4. Po 5 minutah kuhanja odstranite jabolka iz vode in jih pretlačite v pire.
  5. V vodo, kjer so se kuhale jabolka, počasi vlijte pripravljen puding in mešajte, dokler se ne zgosti.
  6. Ko je puding kuhan, dodajte pretlačena jabolka in dobro premešajte.
  7. Na dno pekača razporedite plast petit keksov in preko njih prelijte kuhani puding z jabolki.
  8. Pustite, da se sladica popolnoma ohladi.
  9. Ko je sladica hladna, pripravite smetano po navodilih na vrečki in premažite vrh.
  10. Po želji okrasite z naribano čokolado ali drugimi dodatki.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekAlkohol lahko povzroči 6 vrst raka
Naslednji članekRecept za orehovo pecivo, ki se fino reže na koščke