Jagodni browniji v obliki smrečic so odlična praznična sladica. Zaradi okraševanja jagod v male smrečice sicer zahtevajo več dela, vendar je priprava zelo enostavna. Če se zamudnemu okraševanju vendarle želimo izogniti ali če želimo sladico zgolj še bolj popestriti, jagode lahko okrasimo tudi v stilu ljubkih božičnih kapic.

Sestavine:

  1. Vaš najljubši recept za brownije, prepolovljen
  2. Paket glazure, ki se jo lahko poljubno oblikuje (npr. smetana)
  3. 24 malih do srednje velikih jagod
  4. Rumena sladkorna masa ali mrvice v obliki zvezdic
  5. Manjši okrogli bonbončki
  6. Prah za posipanje

Jagodni browniji v obliki božičnega drevesca– Brownije specite v zamaščenem pekaču za mafine. Modelčke napolnite do ¾. Pecite jih malo manj časa kot običajno, zato jih večkrat preverite. Ko jih prebodete s paličico (ali zobotrebcem) in se masa več ne prijema nanjo, so dovolj pečeni.

– Medtem ko se browniji pečejo in hladijo, pripravite glazuro, ki ji dodate zeleno barvilo.

– Ko so browniji pečeni in ohlajeni, nanje s kančkom glazure pritrdite jagodo.

– Glazuro dajte v vrečko za dekoriranje z nastavkom za dekoriranje v obliki zvezdice. Okrasite celotno jagodo tako, da ob jagodi rahlo pritisnete in se nežno umaknete, da nastane lepa konica.

– Če si želite olajšati delo, lahko seveda uporabite kupljeno že pripravljeno maso za brownije ali kupljeno glazuro.

loading...

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.