Jagodni browniji v obliki smrečic so odlična praznična sladica. Zaradi okraševanja jagod v male smrečice sicer zahtevajo več dela, vendar je priprava zelo enostavna. Če se zamudnemu okraševanju vendarle želimo izogniti ali če želimo sladico zgolj še bolj popestriti, jagode lahko okrasimo tudi v stilu ljubkih božičnih kapic.

Sestavine:

  1. Vaš najljubši recept za brownije, prepolovljen
  2. Paket glazure, ki se jo lahko poljubno oblikuje (npr. smetana)
  3. 24 malih do srednje velikih jagod
  4. Rumena sladkorna masa ali mrvice v obliki zvezdic
  5. Manjši okrogli bonbončki
  6. Prah za posipanje

Jagodni browniji v obliki božičnega drevesca– Brownije specite v zamaščenem pekaču za mafine. Modelčke napolnite do ¾. Pecite jih malo manj časa kot običajno, zato jih večkrat preverite. Ko jih prebodete s paličico (ali zobotrebcem) in se masa več ne prijema nanjo, so dovolj pečeni.

– Medtem ko se browniji pečejo in hladijo, pripravite glazuro, ki ji dodate zeleno barvilo.

– Ko so browniji pečeni in ohlajeni, nanje s kančkom glazure pritrdite jagodo.

– Glazuro dajte v vrečko za dekoriranje z nastavkom za dekoriranje v obliki zvezdice. Okrasite celotno jagodo tako, da ob jagodi rahlo pritisnete in se nežno umaknete, da nastane lepa konica.

– Če si želite olajšati delo, lahko seveda uporabite kupljeno že pripravljeno maso za brownije ali kupljeno glazuro.