Iz kuhinj že po praznikih diši in ko govorimo o božični peki, vsekakor ne smejo manjkati krhki piškoti z marmelado imenovani linške oči.

Sestavine za linške oči

  • 30 dag moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 15 dag masla
  • 10 dag sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • Marmelada
  • Sladkor v prahu za posip

Postopek za linške oči

Iz sestavin zgnetemo gladko testo, razvaljamo na debelino približno 2 mm in naredmo oblike z modelčki, polovica jih naj bo celih, polovica piškotov pa naj ima luknjico.

Pečemo 10 minut pri 200 stopinjah. Pečene premažemo z marmelado, položimo enega na drugega (enega brez in enega z luknjico) in potresemo s sladkorjem v prahu.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNajbolj brane ideje od 29. 11. do 6. 12. 2020
Naslednji članekTako so videti priljubljene praznične poslastice v različnih državah