Ta bogata in okusna juha s klobaso, krompirjem in ohrovtom je popoln obrok za hladnejše dni. Kremasta osnova iz polnomastnega mleka ter začimbe dodajo pravo mero topline in okusa.
Sestavine
- 1 par kranjske klobase (narezane na kolute)
- 4 skodelice smetane in mleka
- 3 skodelice narezanega krompirja
- 2 skodelici piščančje juhe z nizko vsebnostjo natrija
- 2 skodelici polnomastnega mleka
- 1 srednja čebula, sesekljana
- ½ čajne žličke posušenega origana
- ½ čajne žličke rdeče paprike (ali več po okusu)
- ½ čajne žličke mletega črnega popra
- 2 skodelici ohrovta, narezanega na grižljaj velike kose
Postopek
- V velikem loncu za juho na srednje močnem ognju segrejte lonec in dodajte klobaso.
- Klobaso pecite približno 10 minut, dokler ne porjavi. Odcedite odvečno maščobo.
- V lonec s klobaso dodajte smetano in mleko, krompir, piščančjo juho, mleko, sesekljano čebulo, origano in rdečo papriko.
- Mešanico zavrite, nato zmanjšajte temperaturo na nizko in kuhajte približno 30 minut, dokler se krompir ne zmehča.
- Juho začinite s črnim poprom. Vmešajte narezan ohrovt in kuhajte še 10–15 minut, dokler se ohrovt ne zmehča.
- Juho postrezite vročo in uživajte v bogatem, kremastem okusu.
Zadnji prispevki
- Valentinova optična iluzija: Kako hitro opazite zlomljeno srce na sliki?
- Kremna cvetačna juha, ki bo všeč vsakomur
- Se spodobi, da pošljete sporočilo bivšemu za valentinovo
- Kaj se zgodi, če pogosto jeste krofe
- Hitreje za kosilo ne gre: Testenine s kremnim sirom
- Kako si lahko pomagate ob kronični utrujenosti