Ta bogata in okusna juha s klobaso, krompirjem in ohrovtom je popoln obrok za hladnejše dni. Kremasta osnova iz polnomastnega mleka ter začimbe dodajo pravo mero topline in okusa.

Sestavine

  • 1 par kranjske klobase (narezane na kolute)
  • 4 skodelice smetane in mleka
  • 3 skodelice narezanega krompirja
  • 2 skodelici piščančje juhe z nizko vsebnostjo natrija
  • 2 skodelici polnomastnega mleka
  • 1 srednja čebula, sesekljana
  • ½ čajne žličke posušenega origana
  • ½ čajne žličke rdeče paprike (ali več po okusu)
  • ½ čajne žličke mletega črnega popra
  • 2 skodelici ohrovta, narezanega na grižljaj velike kose

Postopek

  1. V velikem loncu za juho na srednje močnem ognju segrejte lonec in dodajte klobaso.
  2. Klobaso pecite približno 10 minut, dokler ne porjavi. Odcedite odvečno maščobo.
  3. V lonec s klobaso dodajte smetano in mleko, krompir, piščančjo juho, mleko, sesekljano čebulo, origano in rdečo papriko.
  4. Mešanico zavrite, nato zmanjšajte temperaturo na nizko in kuhajte približno 30 minut, dokler se krompir ne zmehča.
  5. Juho začinite s črnim poprom. Vmešajte narezan ohrovt in kuhajte še 10–15 minut, dokler se ohrovt ne zmehča.
  6. Juho postrezite vročo in uživajte v bogatem, kremastem okusu.

Juha s krompirjem, ohrovtom in klobaso, da vas okrepi v hladnih dneh


Zadnji prispevki

Prejšnji članekZakaj hladilnik smrdi? Odgovor se skriva v teh 5 navadah
Naslednji članekOptična iluzija: Če imate visok IQ, boste skrito mačko našli takoj