Izdelava mandljev v čokoladi je preprost in prijeten postopek. Z le peščico sestavin in nekaj osnovne kuhinjske opreme lahko ustvarite okusno poslastico, ki je popolna za vsako priložnost.

Sestavine

Za pripravo čokoladnih mandljev boste potrebovali naslednje sestavine:

  • 100 g mandljev (3/4 skodelice)
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • Temna ali mlečna čokolada
  • 1 čajna žlička mešanice božičnih začimb
  • 1 žlica vanilijevega ekstrakta
  • Po želji: 1 žlica češnjevega likerja
  • 80 g sladkorja v prahu za posipanje

Postopek

  1. Pečico segrejte na 160 °C.
  2. Mandlje položite na pekač in jih pečete v ogreti pečici 10 minut.
  3. Medtem ko se mandlji pražijo, v mikrovalovni pečici na 750 W za 1 minuto stopite temno ali mlečno čokolado. Pazite, da čokolado razdelite na enake koščke, da zagotovite enakomerno taljenje.
  4. Stopljeni čokoladi dodajte 1 čajno žličko mešanice božičnih začimb in 1 žlico ekstrakta vanilije. Dodate lahko tudi 1 žlico češnjevega likerja za prigrizek za odrasle.
  5. Sestavine mešajte, dokler se dobro ne povežejo.
  6. Ko so mandlji praženi, jih prelijte s stopljeno čokolado in mešajte, dokler niso vsi mandlji dobro preliti.
  7. Po želji: če imate raje slajši okus, dodajte 80 g sladkorja v prahu neposredno čokoladnim mandljem. Posodo pretresite ali pokrijte s pokrovom, da se sladkor enakomerno porazdeli.
  8. S čokolado oblite mandlje pustite počivati 30 minut, preden jih pohrustate.
  9. S čokolado oblite mandlje postrezite kot prigrizek ali pa jih zapakirajte v nepredušne posode za darilo.

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSte božični navdušenec? Rešite kviz in ugotovite
Naslednji članekNaredi sam: 10 idej za božično dekoracijo