Korenje je izjemno zdrava zelenjava, ki jo lahko pripravimo na mnogo različnih načinov; od naribanega korenčka v solati, do juh, prilog, omak, samostojnih jedi in celo sladic.

Ima pa tudi slabo lastnost – zelo je neobstojno in skorajda takoj uveni ter postane nagrbančeno in gumijasto. Kako to preprečiti, kako ga shranjevati, da bo zdržalo dlje?

PREBERITE TUDI: 4 živila, ki so bolj zdrava, če jih skuhate

1. Odrežite zelenje

Četudi ga nameravate porabiti, morate zelenje takoj odrezati in ga shraniti posebej. V nasprotnem primeru bo hranila črpalo iz korenja. (Zanimivost: ali ste vedeli, da če korenje shranjujete dlje časa, začne ponovno poganjati zelenje?)

2. Korenček shranite v posodo s pokrovom in jo napolnite z vodo

Ja, prav ste prebrali – korenje dajte v posodo, ki ima pokrov in jo napolnite z vodo, da je popolnoma prekrito. Nato posodo zaprite in jo shranite v hladilnik. Vodo menjajte na 2 do 5 dni. Tako bo korenje ostalo sveže veliko dlje časa, a priporočamo, da ga vseeno pojeste čim prej, saj vsakodnevno izgublja hranila in zdravju koristne snovi, kar pomeni, da na koncu skorajda ne vsebuje več drugega kot vlaknin in kalorij.

Preberite tudi: Pizza z bučkami namesto testa


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 razlogov, zakaj narediti svoj dom minimalističen
Naslednji članekSenčenje obraza – enostavni napotki