Sezona orehov se je začela in iz njih lahko najboljše sladice pripravimo. Od okusnih breskvic, kolačev pa tudi peciva, kot je to v nadaljevanju.
Sestavine
- 290 gramov moke
- 80 gramov sladkorja v prahu
- ščepec soli
- 1 čajna žlička pecilnega praška (5 gramov)
- 180 gramov masla
- 3 rumenjaki
Nadev:
- 6 beljakov
- ščepec soli
- 3 rumenjaki
- 200 gramov sladkorja
- 1 čajna žlička pecilnega praška (5 gramov)
- 10 gramov gustina
- 300 gramov mletih orehov
Model za torto 24 x 24 cm
Postopek
- Zmešajte moko, sladkor v prahu, sol, jajca in pecilni prašek.
- Dodajte hladno maslo, pregnetite in razdelite na dva dela.
- Hladite 30 minut.
- Prvi del položite v pekač in pecite 10 minut.
- Za nadev zmešajte beljake, sladkor, pecilni prašek, gustin in mlete orehe.
- Dodajte na pečeno plast.
- Po vrhu naribajte drugi del testa.
- Pecite 30 minut na 180°C.
- Ohladite in posujte s sladkorjem v prahu.