Sezona orehov se je začela in iz njih lahko najboljše sladice pripravimo. Od okusnih breskvic, kolačev pa tudi peciva, kot je to v nadaljevanju.

Sestavine

  • 290 gramov moke
  • 80 gramov sladkorja v prahu
  • ščepec soli
  • 1 čajna žlička pecilnega praška (5 gramov)
  • 180 gramov masla
  • 3 rumenjaki

Nadev:

  • 6 beljakov
  • ščepec soli
  • 3 rumenjaki
  • 200 gramov sladkorja
  • 1 čajna žlička pecilnega praška (5 gramov)
  • 10 gramov gustina
  • 300 gramov mletih orehov

Model za torto 24 x 24 cm

Postopek

  1. Zmešajte moko, sladkor v prahu, sol, jajca in pecilni prašek.
  2. Dodajte hladno maslo, pregnetite in razdelite na dva dela.
  3. Hladite 30 minut.
  4. Prvi del položite v pekač in pecite 10 minut.
  5. Za nadev zmešajte beljake, sladkor, pecilni prašek, gustin in mlete orehe.
  6. Dodajte na pečeno plast.
  7. Po vrhu naribajte drugi del testa.
  8. Pecite 30 minut na 180°C.
  9. Ohladite in posujte s sladkorjem v prahu.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako razbiti jajce, da lupina ne razpade: Trik, s katerim je kuhinja čista in jed varna
Naslednji članekČe ste rojeni po letu 1990, teh stvari ne boste prepoznali