Bogata lečina enolončnica z govedino, svežo zelenjavo in toplimi začimbami je popoln obrok za hladne dni. Polnega okusa in nasitna in zadostuje za večkratni obrok.

Sestavine

  • 250 g rdeče leče
  • 2,5 l vode
  • 600 g govedine (lahko uporabite tudi drugo meso)
  • 230 g čebule
  • 110 g korenja
  • 300 g krompirja
  • 200 g paradižnikov
  • 1 žlica soli
  • ½ čajne žličke kurkume
  • ½ čajne žličke mletega črnega popra
  • 2 sveža čilija
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 2 lovorjeva lista
  • 1 žlica paradižnikove paste
  • 1 žlica svežega koriandra in peteršilja

Postopek

  1. Meso temeljito operite, položite v lonec in prelijte z 2,5 litra hladne vode.
  2. Zavrite, odstranite peno, zmanjšajte ogenj in kuhajte eno uro na nizkem ognju.
  3. Čebulo, korenje, paradižnik in krompir narežite na drobne kocke
  4. Lečo operite v hladni vodi.
  5. Na ponvi segrejte 2 žlici rastlinskega olja in na srednjem ognju 2 minuti pražite čebulo. Dodajte sesekljan česen in pražite še eno minuto.
  6. Dodajte korenje in pražite še 2 minuti.
  7. Vmešajte paradižnike in pražite še 2 minuti.
  8. Dodajte 1 žlico paradižnikove paste, sol, poper in kurkumo. Ponev pokrijte s pokrovom in zelenjavo na nizkem ognju dušite 5 minut.
  9. Kuhano meso vzemite iz lonca, narežite na srednje velike koščke in ga vrnite v lonec skupaj s krompirjem in lečo. Kuhajte na nizkem ognju 10 minut.
  10. Dodajte prepraženo zelenjavo, lovorjeva lista, čilija in po okusu sol. Kuhajte še 5 minut.
  11. Juho postrezite vročo in potresite z drobno nasekljanim koriandrom in peteršiljem.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Imate neverjeten vid, če opazite psa med čredo v 10 sekundah
Naslednji članekTa predmet v hiši je “najbolj strupen”. Dovolj je le nekaj vdihov