Bogata lečina enolončnica z govedino, svežo zelenjavo in toplimi začimbami je popoln obrok za hladne dni. Polnega okusa in nasitna in zadostuje za večkratni obrok.
Sestavine
- 250 g rdeče leče
- 2,5 l vode
- 600 g govedine (lahko uporabite tudi drugo meso)
- 230 g čebule
- 110 g korenja
- 300 g krompirja
- 200 g paradižnikov
- 1 žlica soli
- ½ čajne žličke kurkume
- ½ čajne žličke mletega črnega popra
- 2 sveža čilija
- 3 stroki česna
- 2 žlici rastlinskega olja
- 2 lovorjeva lista
- 1 žlica paradižnikove paste
- 1 žlica svežega koriandra in peteršilja
Postopek
- Meso temeljito operite, položite v lonec in prelijte z 2,5 litra hladne vode.
- Zavrite, odstranite peno, zmanjšajte ogenj in kuhajte eno uro na nizkem ognju.
- Čebulo, korenje, paradižnik in krompir narežite na drobne kocke
- Lečo operite v hladni vodi.
- Na ponvi segrejte 2 žlici rastlinskega olja in na srednjem ognju 2 minuti pražite čebulo. Dodajte sesekljan česen in pražite še eno minuto.
- Dodajte korenje in pražite še 2 minuti.
- Vmešajte paradižnike in pražite še 2 minuti.
- Dodajte 1 žlico paradižnikove paste, sol, poper in kurkumo. Ponev pokrijte s pokrovom in zelenjavo na nizkem ognju dušite 5 minut.
- Kuhano meso vzemite iz lonca, narežite na srednje velike koščke in ga vrnite v lonec skupaj s krompirjem in lečo. Kuhajte na nizkem ognju 10 minut.
- Dodajte prepraženo zelenjavo, lovorjeva lista, čilija in po okusu sol. Kuhajte še 5 minut.
- Juho postrezite vročo in potresite z drobno nasekljanim koriandrom in peteršiljem.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Lahko najdete vseh 10 sveč na sliki?
- Piškoti s karamelo in čokolado so nekaj, kar morate pripraviti letos za praznike
- Živo drevo za božič: Kako ga izbrati in ohraniti pri življenju?
- Slastni čokoladni piškoti, recept, ki vedno navduši
- Optična iluzija: Lahko na tem lepem prizoru najdete srce v 10 sekundah?
- Božična zvezda, simbol praznikov in kako jo ohraniti pri življenju