Če iščete sladico, ki je hkrati preprosta za pripravo in polna okusov, je to pecivo z makom, jabolki in čokoladnim prelivom prava izbira. Sočnost jabolk, bogat okus maka in slastna čokoladna glazura ustvarijo popolno pecivo, ki bo navdušilo vašo družino in goste.
Sestavine
- 3 jajca
- 1,5 jogurtovega lončka sladkorja
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
- 1 jogurtov lonček olja
- 1,5 jogurtovega lončka mleka
- 2 jogurtova lončka moke
- 1 vrečka pecilnega praška
- 2 jogurtova lončka mletega maka
- 2-3 jabolka
Za preliv:
- 150 g temne čokolade
- 100 g masla
Postopek
- Jabolka operite in jih olupite. Narežite jih na majhne koščke ali jih naribajte.
- V skledo presejte moko in jo zmešajte s pecilnim praškom.
- Jajca penasto umešajte z navadnim in vanilijevim sladkorjem.
- Med mešanjem postopoma dodajajte olje, mleko, moko s pecilnim praškom in mak.
- Na koncu nežno vmešajte še jabolka s pomočjo lopatke ali ročne metlice.
- Pečico segrejte na 200°C.
- Manjši pravokotni pekač (približno 30 x 23 cm) namastite z maslom in rahlo poprašite z moko.
- Testo vlijte v pripravljen pekač in ga enakomerno razporedite po površini.
- Pecite 30-40 minut, dokler ni biskvit zlato rjavo obarvan in zobotrebec, ki ga zapičite v testo, ostane čist.
- Medtem ko se biskvit hladi, nad soparo ali v mikrovalovni pečici stopite maslo in na koščke narezano temno čokolado.
- Stopljeni sestavini dobro premešajte, da dobite gladko čokoladno zmes.
- Ohlajen biskvit prelijte s pripravljeno čokoladno zmesjo in ga postavite na hladno, da se čokolada strdi.
Zadnji prispevki
- Bananin kruh, ki se od klasičnega razlikuje po tem, da je veliko bolj sočen in slasten
- Ta stvar, ki jo imate doma in ni kis, bo v dveh minutah raztopila vodni kamen
- Jabolka v testu, sladica, ki vas bo spomnila na otroštvo
- Optična iluzija: Na tej sliki je skrita mačka, ki jo opazi le 1 od 10 ljudi, bo vam uspelo?
- Slasten brezglutenski limonin kolač
- To je nasvet, ki ga za čiščenje pralnega stroja ne smete upoštevati