Začela se je sezona mladega krompirja in temu primerno smo pripravili recept, ki ga boste z veseljem pripravili. Ocvrt, kuhan, pečen, kot priloga ali kot del solate – mlad krompir je okusen v vseh različicah in se poda k vsem vrstam mesa.
Sestavine
- 1 kg mladega krompirja
- 1 čajna žlička česna v prahu
- 1 čajna žlička mešanice začimb
- 4 žlice olja
- sol
Postopek
- Krompir dobro operemo, z nožem prerežemo na pol in kuhamo v vroči vodi največ pet minut.
- Med tem časom prižgemo pečico na 180 stopinj in vanjo položimo naoljen pekač.
- Ko je krompir pripravljen, ga odcedimo od vode, nato pa nanj stresemo vse omenjene začimbe in dobro premešamo.
- Previdno odstranite pladenj, nato pa ven vzemite krompir in ga takoj postavite nazaj v pečico. Pečemo ga na 180 stopinjah 20 minut.
- Krompir postrežemo s sezonsko solato in mesom.