Linški piškoti so klasična slaščica, znana po bogatem okusu in krhki teksturi. Napolnjeni so z malinovo marmelado in posuti s sladkorjem v prahu – popolni za vsako priložnost!

Sestavine

  • 1 skodelica (225 g) masla, zmehčanega
  • 1/2 skodelice (100 g) sladkorja
  • 1 žlička mandljevega ekstrakta
  • 1 veliko jajce
  • 2,5 skodelice (310 g) večnamenske moke, presejane
  • 1/2 skodelice (50 g) mandljeve moke, presejane
  • Ščepec soli
  • 1/2 skodelice malinove marmelade (ali druge poljubne marmelade)
  • Sladkor v prahu za posip

Postopek

  1. Z električnim mešalnikom (stoječim ali ročnim) zmešajte maslo in sladkor, dokler zmes ni gladka in kremasta.
  2. Dodajte mandljev ekstrakt in jajce ter mešajte še 15 sekund, dokler se sestavine ne združijo.
  3. Po potrebi postrgajte stranice posode, da se vse sestavine dobro premešajo.
  4. V ločeni posodi presejte moko, mandljevo moko in ščepec soli.
  5. Dodajte polovico suhih sestavin k mokrim sestavinam in mešajte na srednji hitrosti, dokler se ne združijo. Nato dodajte drugo polovico suhih sestavin in mešajte, dokler se testo ne odlepi od sten posode in oblikuje kepo.
  6. Če se testo ne odlepi, dodajte še 1/4 skodelice moke.
  7. Testo zavijte v plastično folijo in ga postavite v hladilnik za 1 uro.
  8. Ohlajeno testo razvaljajte na debelino približno 6 mm. S pomočjo modelčkov izrežite oblike. Polovica piškotov naj ima v sredini izrezano majhno srce ali drugo obliko.
  9. Ostanke testa ponovno zvaljajte in izrežite dodatne piškote.
  10. Piškote položite na pekač in jih za 15 minut postavite v zamrzovalnik, da obdržijo svojo obliko med peko.
  11. Pečico segrejte na 175 °C.
  12. Piškote pecite približno 10 minut oziroma dokler robovi rahlo ne porjavijo.
  13. Pustite jih nekaj minut na pekaču, nato jih prestavite na rešetko, da se popolnoma ohladijo.
  14. Na sredino vsakega polnega piškota dodajte približno 1/2 čajne žličke marmelade.
  15. Pokrijte ga s piškotom, ki ima izrezano srce, in rahlo pritisnite, da se marmelada razširi do robov.
  16. Piškote posujte s sladkorjem v prahu.

Video recept

 

SPECITE TUDI: Piškote s črto (najbolj slastni piškoti, ki so potonili v pozabo)


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Ljudje z visokim IQ, bodo ključ našli v 10 sekundah
Naslednji članekBožična zvezda, simbol praznikov in kako jo ohraniti pri življenju