Fritule ali miške so priljubljeno ocvrto pecivo, ki ga običajno jemo v času pusta.

Sestavine

  • 2 jajci
  • 180 ml jogurta
  • 100 ml mleka
  • 1 manjše naribano jabolko
  • pest rozin, namočenih v rumu ali mleku
  • 24 žlic moke
  • 6 žlic sladkorja
  • vanilijev sladkor po želji
  • 1 pecilni prašek
  • majhna žlička soli
  • žlico žganja

Postopek

  1. V skledi zmešamo jajca s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, dodamo jogurt, ter med mešanjem izmenično dodajamo moko, pecilni prašek in mleko.
  2. Na koncu vmešamo naribano jabolko, rozine in žganje. Zmes naj bo precej gostejša kot za palačinke, da jo zlahka zajemamo z žlico.
  3. Mešanico pustimo na strani približno 10 minut.
  4. Segrejemo večjo količino olja, z majhno žlico jemljemo žlice iz posode in jih z drugo žlico spustimo v vroče olje. Cvremo jih na eni in na drugi strani, dokler ne postanejo zlato rumene barve.
  5. Večina žličnikov se med peko obrne kar sama, tako da jih sploh ni treba obračati. Olje ne sme biti prevroče. Najbolje je, da preverite tako, da vanj pomočite vilice, namočene v mešanico žlice. Če takoj zacvrči, je pripravljeno.
  6. Pečene ocvrtke odlagamo v skledo na papirnato brisačo, da se odcedi odvečna maščoba.
  7. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in postrežemo. Najboljši so, ko so topli!

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Težko je verjeti, a na sliki je še en obraz, dobro skrit očem
Naslednji članekKaj lahko naredite sami, da v domu izboljšate kakovost zraka?