Gratinirane palačinke so vedno dobra ideja za kosilo, a kaj če bi jih za spremembo naredili malo drugače. Tokrat vam predlagamo recept za palačinke z gobami, piščancem in sirom, ki navdušijo vsakogar.

Sestavine

Sestavine za 12 palačink:

  • 2 jajci
  • 2 ščepca soli
  • 250 mililitrov mleka
  • 150 gramov moke
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 140 mililitrov vode

Sestavine za bešamel omako:

  • 50 gramov masla
  • 30 gramov moke
  • 420 mililitrov mleka
  • pol čajne žličke soli

Druge sestavine:

  • 500 gramov gob
  • 100 gramov čebule
  • 400 gramov piščančjih prsi
  • olje za cvrtje
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1 čajna žlička soli
  • pol čajne žličke popra
  • pol čajne žličke origana
  • 250 gramov naribanega poltrdega sira
  • nekaj sesekljanega peteršilja

Postopek

  1. Razžvrkljajte 2 jajci z 2 ščepcema soli.
  2. V mešanico postopoma vmešajte 250 mililitrov mleka.
  3. V testo vmešajte še 150 gramov moke.
  4. Dodajte 2 žlici rastlinskega olja.
  5. Na koncu dodajte 140 mililitrov vode, da dosežete želeno gostoto.
  6. V ponvi (najbolje premera 18 do 20 centimetrov) specite palačinke.
  7. Bešamel doda jedi kremasto teksturo in bogat okus.
  8. V ponvi na srednje močnem ognju stopite 50 gramov masla.
  9. Vmešajte 30 gramov moke in med stalnim mešanjem pražite 2 do 3 minute.
  10. V zmes postopoma dodajte 420 mililitrov mleka in ob stalnem mešanju 5 do 6 minut kuhajte dokler se ne zgosti.
  11. Začinite s pol žličke soli.
  12. Ko je pripravljena, bešamel omako odstavite, medtem ko delate nadev za palačinke.
  13. Na tanko narežite 500 gramov gob in 100 gramov čebule.
  14. 400 gramov piščančjih prsi narežite na majhne kocke.
  15. V ponvi segrejte nekaj olja in na močnem ognju pražite piščanca 7 do 8 minut.
  16. V ponev dodajte čebulo in jo še naprej pražite 3 do 4 minute.
  17. Dodajte gobe in jih kuhajte dodatnih 9 do 10 minut.
  18. Okuse okrepite z 1 žlico paradižnikovega koncentrata, 1 čajno žličko soli in popra ter 10 grami origana. Vse skupaj kuhajte še 5 minut.
  19. Ko so vse komponente pripravljene, je čas za sestavljanje in peko jedi.
  20. Pekač velikosti 32 x 22 cm namastite z maslom.
  21. Z mešanico piščanca in zelenjave napolnite palačinke, jih zvijte, kot kaže v videu, in položite v pekač.
  22. Nadevane palačinke prelijete z bešamelom in potresite s približno 250 grami naribanega poltrdega sira.
  23. Pecite 25 minut na 200 stopinjah.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSte v stiski s časom? Takole lahko v treh minutah sami naredite 3D voščilnico za valentinovo
Naslednji članekOptična iluzija: Najdete srce skrito na sliki? Mnogim spodleti, verjamemo, da bo vam uspelo