Napolitanska (neapeljska) pica izvira iz mesta Neapelj v Italiji. Za njo je značilno puhasto testo s hrustljavim robom. Navadno se nanjo da le paradižnikova omaka in mozzarela, vendar jo lahko obložite z nadevom po želji.

Sestavine

  • 600 ml vode – sobne temperature
  • 1 kg moke za pico, tip 00
  • 5 žličk soli
  • 1-2 grama svežega kvasa

Postopek

  1. Za pripravo pristne napolitanske (neapeljske) pice vzemite posodo za mešanje, vanjo nalijte 600 ml vode in dodajte 30 g soli.
  2. To dobro premešajte z roko, da se sol raztopi.
  3. Vodi dodajte 100 g moke in z rokami mešajte, dokler se moka ne raztopi. Rezultat bo konsistenca testa za palačinke.
  4. Nato v mešanico dodajte kvas, da se s prsti hitro stopi v vodi in ponovno premešajte z roko.
  5. Zdaj pa pomemben del, z eno roko dodajajte moko, po malem, ne vse naenkrat, in sproti mešajte z drugo roko.
  6. Ko se je testo začelo res dobro sestavljati, ga zvrnite na mizo in ga začnite mesiti z obema rokama, da vpije vso preostalo moko.
  7. Nadaljujte z delom, dokler se ne združi in ima gladko konsistenco.
  8. Nato morate preveriti, ali je bilo vaše testo dovolj obdelano. Z enim prstom pritisnite na kroglo testa in če se odbije nazaj, je velika verjetnost, da je testo dobro.
  9. Ko je pripravljeno, testo za pico odložite na ravno površino in ga pokrijte z vlažno krpo, da se ne izsuši. To pustite počivati ​​vsaj 2 uri.
  10. Ko mineta 2 uri, je čas, da naredite kroglice iz testa. Če želite to narediti, odrežite kos testa in ga stehtajte na tehtnici na 250 g.
  11. Če želite narediti kepo iz testa, jo najlažje povaljate s krožnimi gibi na enem mestu z dlanjo, dokler ne dobite gladke, okrogle kepe.
  12. Ko naredite kroglice iz testa za pico, jih položite v nepredušno posodo z ravno površino.
  13. Pustite to na mestu s temperaturo med 16 °C – 18 °C za 24 ur.
  14. Po 24 urah bi morale biti vaše kroglice testa vzhajane in pripravljene za uporabo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Najdete skrito opico na sliki v 6 sekundah?
Naslednji članekTa trik zagotavlja, da se boste znebili polžev na vrtu