Ni boljšega občutka kot vonj po sveže pečeni pici, ki prihaja iz pečice. Priprava domačega testa za pico je preprostejša, kot si morda mislite– z nekaj osnovnimi sestavinami in malo potrpežljivosti boste ustvarili popolno osnovo za svojo najljubšo kombinacijo okusov. Ta recept ti omogoča, da pripravite eno veliko ali dve manjši pici, testo pa je ravno prav mehko, rahlo hrustljavo in zelo okusno.

Lahko ga zamesite kar v kruhomatu, ali pa testo pripravite na roke – oboje deluje odlično.

Sestavine (za 1 veliko ali 2 manjši pici)

  • 1 skodelica tople vode
  • 1 vrečka suhega kvasa
  • 1/2 čajne žličke rjavega sladkorja
  • 2 čajni žlički soli
  • 2 jušni žlici olivnega olja
  • 3 skodelice moke

Priprava testa

1. Najprej pripravimo kvasec:

V toplo vodo vmešamo sladkor in kvas ter pustimo približno 10 minut, da kvas začne delovati. Mešanica mora rahlo peniti – to pomeni, da je kvas aktiven. H kvascu dodamo olivno olje, sol in polovico moke, ter dobro premešamo. Ko je vse lepo povezano, začnemo postopoma dodajati preostalo moko. Gnetemo, dokler ne dobimo mehko, rahlo lepljivo testo, ki pa se ne prijema rok.

2. Vzhajanje:

Testo razdelimo na dva dela (ali pustimo celega za eno večjo pico). Hlebčka položimo v rahlo naoljeni posodi, ki ju pokrijemo s folijo. Pustimo vzhajati približno 30 minut na toplem. Nato iz hlebčka oblikujemo pico in pustimo še 5–10 minut, da testo malo “počiva”.

3. Peka:

Pečico segrejemo na 250 °C. Pico obložimo po želji (paradižnikova omaka, sir, zelenjava, mesni dodatki …). Pečemo približno 15 minut, da rob lepo porjavi in se nadev zapeče.

Osnovno testo za pico, primerno za začetnike v kuhinji

PRIPRAVITE TUDI: To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …


Zadnji prispevki

Prejšnji članek4 čudovite ideje, kako uporabiti borove storže na vrtu
Naslednji članekPreden sadike paradižnika prestavite na vrt, morate storiti to pomembno stvar