“Noro testo” je izvrsten recept, ki ga lahko uporabite za pripravo najrazličnejših pekovskih izdelkov – od sladkih do slanih. Je mehko, voljno in vedno uspe. Pripravite ga enkrat in iz njega ustvarjajte picete, žemljice, kifeljčke ali sladko pecivo.
Sestavine
- 1 kg moke
- 400 ml mleka
- 200 ml jogurta
- 2 žlici sladkorja
- 2 žlici olja
- 1 žlica soli
- 2 vrečki suhega kvasa
- 1 pecilni prašek
- 2 jajci
Postopek
- V mlačno mleko vmešajte sladkor, malo moke (približno 1 žlico) in na koncu dodajte kvas. Dobro premešajte in pustite, da vzhaja ter se speni.
- Ko kvasec naraste, ga dodajte v večjo posodo k preostalim sestavinam (preostali moki, jogurtu, olju, jajcem, soli in pecilnemu prašku). Vse skupaj dobro pregnetite, da dobite gladko in voljno testo.
- Testo preložite v naoljeno posodo in pokrijte s prozorno folijo ali pokrovom. Testo lahko shranite v hladilniku več dni, ko ga potrebujete, vzemite poljubno količino.
- Od testa vzemite želeno količino in ga pustite nekaj časa na sobni temperaturi, da se malce segreje in postane voljno. Nato testo rahlo pregnetite in ga uporabite za recept po vaši izbiri (npr. pica, žemljice, rogljički, kruh, pogače ali sladice).
PRIPRAVITE TUDI: Recept za gratinirane palačinke s piščancem in gobami
Zadnji prispevki
- Kako s prstov spraviti barvo za pirhe?
- Več kot 10 idej za barvanje pirhov
- To je vsestranska rastlina, ki so jo nabirale že naše babice in je izjemno zdravilna
- Čiščenje pred prazniki: To so stvari v vašem domu, ki jih gostje najprej opazijo
- Recept za šunko v testu, velikonočna jed, ki ne sme manjkati na praznični mizi
- Vse več vrtnarjev opušča okopavanje in to je razlog