“Noro testo” je izvrsten recept, ki ga lahko uporabite za pripravo najrazličnejših pekovskih izdelkov – od sladkih do slanih. Je mehko, voljno in vedno uspe. Pripravite ga enkrat in iz njega ustvarjajte picete, žemljice, kifeljčke ali sladko pecivo.

Sestavine

  • 1 kg moke
  • 400 ml mleka
  • 200 ml jogurta
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 žlici olja
  • 1 žlica soli
  • 2 vrečki suhega kvasa
  • 1 pecilni prašek
  • 2 jajci

Postopek

  1. V mlačno mleko vmešajte sladkor, malo moke (približno 1 žlico) in na koncu dodajte kvas. Dobro premešajte in pustite, da vzhaja ter se speni.
  2. Ko kvasec naraste, ga dodajte v večjo posodo k preostalim sestavinam (preostali moki, jogurtu, olju, jajcem, soli in pecilnemu prašku). Vse skupaj dobro pregnetite, da dobite gladko in voljno testo.
  3. Testo preložite v naoljeno posodo in pokrijte s prozorno folijo ali pokrovom. Testo lahko shranite v hladilniku več dni, ko ga potrebujete, vzemite poljubno količino.
  4. Od testa vzemite želeno količino in ga pustite nekaj časa na sobni temperaturi, da se malce segreje in postane voljno. Nato testo rahlo pregnetite in ga uporabite za recept po vaši izbiri (npr. pica, žemljice, rogljički, kruh, pogače ali sladice).

To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …

PRIPRAVITE TUDI: Recept za gratinirane palačinke s piščancem in gobami


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
Naslednji članekGnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?