Priprava ozimnice je eden najlepših delov konca vrtnarske sezone, lovska solata pa je klasična izbira v marsikateri shrambi. Ta preprost recept je prava poslastica za zimske dni in bo lepo dopolnil vaše obroke.
Sestavine
- 2 kg paradižnika
- 2 kg paprike
- 450 g korenja
- 2 žlici sladkega pimenta
- 150 ml alkoholnega kisa
- 100 g sladkorja
- 150 ml olja
- 2 stroka česna
- Pekoča paprika (po okusu)
- Peteršilj
Priprava
- Paradižnik potopimo v vročo vodo, da lažje odstranimo kožo. Olupimo ga in zmiksamo v gladko zmes.
- Korenček olupimo in narežemo na manjše kose. Nato ga na nizki temperaturi kuhamo približno 45 minut, dokler ne postane mehak.
- Papriko operemo, narežemo na trakove in dodamo h kuhanemu korenčku, ko se ta malo zmehča. Nato dodamo še zmiksan paradižnik in kuhamo še nekaj minut.
- V posodi zmešamo sladkor, sol, drobno sesekljan peteršilj, sesekljano pekočo papriko, česen in kis.
- Mešanico pristavimo na štedilnik in jo dušimo na nizkem ognju približno 20 minut.
- Segrejemo kozarce v pečici, nato vanje vlijemo še toplo mešanico zelenjave. Kozarce dobro zapremo, pokrijemo z brisačo in pustimo, da se počasi ohladijo v temnem in hladnem prostoru.
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Vam uspe najti hiško, ki se razlikuje od ostalih?
- Za spremembo ražnjiče pripravite na takšen način, všeč bodo vsem
- Pospešite cvetenje svojih vrtnic: Kar običajno vržete v smeti, zakopljite v zemljo
- Napake, ki jih vsi delamo pri peki palačink in zato niso tako okusne
- Kako odstraniti klopa in kaj storiti, če se glava zagozdi?
- Odpoklic izdelka: Če ste to kupili v Sparu, lahko predstavlja tveganje za zdravje